Salut no allargarà aquesta setmana els horaris dels bars

Benazet insisteix que les decisions “les prenem no per la pressió d’un sector al que voldríem satisfer sinó per les dades epidemiològiques” i avisa que més temps d’obertura “condiciona molt la transmissió del virus”

Cadires plegades en la terrassa d'un bar.
Cadires plegades en la terrassa d'un bar. Toni Solanelles

Els bars hauran d’esperar encara més dies per poder ampliar l’horari. Malgrat la petició insistent del sector, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha deixat clar que, almenys aquesta setmana, no es preveu adoptar una nova relaxació de les restriccions que afecten aquests negocis. Des del Govern s’ha remarcat que seran les dades epidemiològiques i no pas les demandes dels establiments les que defineixin les decisions a prendre.

Des que el passat diumenge l’executiu va aprovar una flexibilització de les mesures, centrada en l’ampliació del nombre de comensals per taula, el sector dels bars ha insistit que el que necessiten és poder donar servei al llarg més hores. És a dir, no haver de tancar a les vuit del vespre. Per ara, però, des del Govern se’ls ha tornat a demanar “paciència”. En un termini curt de temps no es preveu acceptar aquesta petició.

Taules i cadires plegades d'un bar.

Relacionat

Decepció entre els bars, que consideren contradictori no allargar l’horari i sí ampliar l’aforament

“En aquests moments no ens plantegem moure aquests horaris”, ha afirmat Benazet, que ha indicat que “veig poc probable que es faci aquest dimecres”. En tot cas, “esperarem encara dues setmanes”. El ministre ha volgut recordar que “s’ha fet ja un aixecament de restriccions que serà bo per a l’activitat econòmica”, en referència al nombre de comensals a les taules.  

El titular de Salut ha deixat clar que “les decisions no les prenem segons la pressió d’un sector al qual voldríem satisfer, sinó amb les dades epidemiològiques i molta prudència”. Sobre la possibilitat de reduir comensals per taula però ampliar horaris, Benazet s’ha limitat a comentat que “no discutiré amb els bars quines mesures cal prendre” i ha recordat que “sabem que allargar l’obertura condiciona molt la transmissió perquè és més temps d’exposició i en hores durant les quals s’abaixa la guàrdia”. Per això, ha indicat que “no és canviable una cosa per l’altra”.

Benazet també ha volgut posar en relleu que “hem de recordar que a la majoria dels països de l’entorn les mesures són més dures”. I, al mateix demanar “paciència”. Així, ha afirmat que “ja hi arribarem i serà aviat si seguim l’evolució actual”.  

Comentaris

Trending