La quota per ser membre de l’FMI el 2021 va ser de 1.539,40 euros

Els ministres Gallardo i Jover inclouen la dada en una resposta especialment tècnica sobre una pregunta socialdemòcrata en relació amb les necessitats estadístiques de l’adhesió a l’organisme monetari

Comentaris

Andorra és el 190è país en adherir-se a l'FMI.
Andorra és el 190è país en adherir-se a l'FMI. ARXIU

“El cost exacte de ser membre de l’FMI des del febrer del 2021 fins a finals d’abril, segons les dades oficials de l’FMI, ha estat de 1.246 SDR, que representa un cost aproximat de 1.539,40 euros l’any.” Així ho asseguren el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, i el titular de Finances, Eric Jover, en una resposta conjunta a una pregunta parlamentària el grup socialdemòcrata.

El conseller general Carles Sánchez es va interessar per les recomanacions, necessitats i les exigències que feia el Fons Monetari Internacional (FMI) en matèria estadística. I, també, quines són les eines estadístiques o d’assessorament que ha disposat l’FMI per a l’estadística andorrana. La resposta és eminentment tècnica.

Però els dos representants governamentals aprofiten per aclarir un els temes espinosos de l’adhesió. Així, Gallardo i Jover que “Andorra, el 16 d’octubre del 2020, va adherir-se al Fons Monetari Internacional (FMI) i en va esdevenir el 190è membre. Aquest procés d’adhesió va suscitar, malauradament, una oposició important del grup parlamentari del qual el senyor Sánchez pertany”.

Els dos ministres rememoren que “un dels elements de debat era el cost d’adhesió a aquest organisme i els beneficis que en trauria el Principat. Aquest debat és rellevant en el context d’aquesta pregunta parlamentària”. I és per aquest motiu que citen els 1.539,40 euros anuals. “Aquest import pot patir certes variacions en funció de l’evolució dels tipus d’interès i del tipus de canvi entre els drets especials de gir i l’euro.” Alhora, tampoc no té en compte, és clar, els dipòsits i fiances d’altra naturalesa que es van haver de fer.

Etiquetes

Comentaris

Trending