Propietaris lamenten la mala imatge que donen els ‘llogaters d’habitacions’

Tot i admetre que en alguns casos els preus estan desorbitats, també asseguren que hi ha arrendataris que fan negoci rellogant algunes cambres dels habitatges

L'oferiment d'habitacions per a llogar és força habitual per les xarxes socials.
L'oferiment d'habitacions per a llogar és força habitual per les xarxes socials.

Que el preu del lloguer dels habitatges, en alguns casos, fins i tot en molts casos, és molt elevat, excessiu fins i tot, és una evidència. I molts propietaris ho admeten més o menys obertament encara que sigui a contracor. Ara bé, tots ells coincideixen en afirmar que el relloguer d’habitatges està donant una mala imatge que no es correspon, perquè en moltes ocasions comporta que els arrendataris que es queixen del lloguer inicial acabin “fent negoci”.

Els propietaris i agents immobiliaris consultats han posat fins i tot exemples concrets de persones que estan guanyant diners, més enllà d’abonar el lloguer que tinguessin pactat amb l’arrendador, tot buscant suposats companys de pis als quals per una habitació els arriben a cobrar o, almenys intentar-ho, fins a 700 euros mensuals. “Hi ha temporers que s’estan fent un sobresou amb aquests relloguers”, han assegurat les fonts, que han deixat clar que les propietats cada vegada es posaran més durs per intentar evitar aquestes pràctiques per la mala imatge que donen.

WhatsApp Image 2022 05 04 at 10. (2)Alguns grups de Facebook van plens d'anuncis.

I és que recorden les fonts que el relloguer ha d’estar autoritzat pel propietari o el seu representant. “I són comptats els propietaris que accedeixen o accedirien a donar el seu acord.” Però, asseguren les fonts, no hi ha pràcticament cap arrendatari que demani el preceptiu permís. Ho intenten maquillar, per dir-ho així, com un grup d’amics o de persones que comparteixen pis de forma pactada a l’avançada. “Però queda clar que hi ha molts casos que no és així i hi ha situacions detectades de persones que no només no han de pagar res ells per viure on viuen sinó que fins i tot fan diners”, han indicat.

Les mateixes fonts consultades, en aquest cas sempre properes a propietaris d’immobles o a agents immobiliaris, han remarcat que les xarxes socials van plenes “d’oferiments de tots gustos, colors i preus. I normalment si se sumen les quantitats que es demanen per les persones que acaben convivint en un mateix habitatge, la suma total és superior al que percep l’arrendador”. Això no treu, han assegurat els consultats, que també hi ha persones que, efectivament, necessiten compartir pis per poder accedir a un habitatge en condicions i poder pagar el que es demana per ell. I que “no tenen inconvenient en poder mostrar factures, rebuts, contractes o el que s’escaigui. Però no sempre és així”.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending