El Pas es desperta desert tot i l’obertura de frontera als residents a l’Arieja i Pirineus Orientals

Molts comerços que, fins divendres, estaven tancats han obert però s’ha trobat que no han vingut visitants del costat francès, fet que es pot atribuir als dubtes sobre si han de justificar que el que volen comprar no es troba prop del seu domicili

La benzinera de Gasopas, sense cap client.
La benzinera de Gasopas, sense cap client.

La frontera està oberta. Almenys pels ciutadans que resideixen a l’Arieja o als Pirineus Orientals. Per ara, però, pocs l’han creuada. Les escenes que es viuen aquest dissabte al matí al Pas de la Casa són molt similars a la dels dies anteriors: ningú als carrers i ningú comprant. Bé, sí que hi ha una diferència, ja que molts comerços que, fins divendres, havien estat tancats han aixecat la persiana esperant uns visitats que, de moment, no arriben.

“Poca gent. Tot està massa tranquil”. Així resumia el president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié. Efectivament, els carrers de la localitat encampadana continuaven estant solitaris, sense gent vinguda de França per fer compres. Al seu entendre, un dels motius d’aquesta situació es trobaria en el fet que “encara no saben que poden venir”. Per tant, considera que “hem d’intentar passar la informació com més ràpidament millor”.

Els comerciants també entenen que l’anunci no ha arribat encara als possibles visitants i que “hem d'intentar passar la informació com més ràpidament millor”

Cert que la mobilitat per carretera no és senzilla. La nevada del divendres fa que l’ús d’equipaments especials sigui necessari per circular fins al Baladrà. Això, però, no acostuma a ser un impediments en circumstàncies normals perquè els francesos pugin al Pas.

Altres fonts atribueixen la nul·la afluència de visitants al fet que, malgrat que es permeti el pas de la frontera, encara hi ha certes limitacions. Les instruccions de les autoritats franceses avalen venir a comprar però que caldria justificar que el que es ve a buscar no es troba prop de casa. I, evidentment, els productes habituals que busquen els turistes que van al Pas es poden trobar perfectament a territori gal, això sí, a un preu més elevat.

Caldrà ara veure si, segons avancen els dies, l’anunci fet pel Govern divendres té efecte i l’obertura de fronteres acaba sent efectiva i, per tant, comencen a arribar visitants de l’Arieja i dels Pirineus Orientals. Aquesta és, de fet, l’esperança de molts negocis del Pas. Aquest dissabte, de fet, moltes botigues que els darrers dies havien optat per tancar vist que no feien cap facturació, s’han activat i han obert, tot just confiant que el turisme començaria a tornar. De moment, però, no ha estat així.

Comentaris (5)

Trending