Nous atacs ‘hackers’ provoquen lentitud i fins i tot, talls a la xarxa d’internet

Fonts d’Andorra Telecom confirmen fins a tres accions les darreres hores i indiquen que s’està anant per moltes IPs diferents a la vegada, sense que s’hagi identificat cap objectiu concret

Els pirates informátics tornen a atacar Andorra.
Els pirates informátics tornen a atacar Andorra.

Si està tenint problemes per navegar per internet, no s’estranyi. No és un problema del seu ordinador. El servei està patint nous atacs de denegació de servei per part de pirates informàtics, similars als que es van viure ara fa uns mesos. Des de la companyia s’ha indicat que s’està mirant de solucionar i que s’està anant per moltes IPs, sense que es pugui discernir si hi ha un objectiu concret.

Els problemes s’han començat a detectar passades les nou del vespre. Molts internautes han pogut comprovar com el servei o bé es tallava o bé funcionava a una velocitat molt inferior a l’habitual. Des del telèfon d’atenció al client, s’ha explicat que hi ha “una incidència” que “els tècnics estan intentant resoldre”.

Els efectes són similars als viscuts ara fa uns mesos, quan una sèrie d’atacs per part de pirates informàtics destinats a tallar els directes d’alguns dels ‘youtubers’ residents van impactar la xarxa. I és que, de fet, es tracta d’una acció similar: un atac de denegació de servei. Se n’haurien detectat fins a tres en les darreres hores. Fonts d’Andorra Telecom han explicat que, en aquest cas, el que es detecta és que s’actua sobre moltes IPs a la vegada. Per tant, sembla que no es va a cap objectiu en concret. O, almenys, per ara, no s’ha pogut identificar.

El que sí que està clar és que molts internautes ja han notat el problema i així ho han fet saber a través de missatges a les xarxes socials. També molts s’han posat en contacte al telèfon d’atenció al client d’Andorra Telecom, el 115.

Comentaris (8)

Trending