La jornada de la SAC debatrà sobre l'encaix positiu d'Andorra a la Unió Europea

Tindrà lloc dimarts vinent al Centre de Congressos d'Andorra la Vella amb trenta ponents de diversos sectors

Comentaris

Les jornades s'han presentat aquest dimarts en una roda de premsa.
Les jornades s'han presentat aquest dimarts en una roda de premsa. CEA

La 22ena jornada de la Societat Andorrana de Ciències (SAC) tractarà sobre Andorra i el seu encaix positiu a la Unió Europea (UE).  Es comptarà amb participants de sectors com l'econòmic, social i cultural.  La jornada es farà la sala Cosòrcia del Centre de Congressos d'Andorra la Vella amb aforament limitat. També es podrà seguir de manera telemàtica.

La trobada abraçarà les noves tecnologies, les telecomunicacions, la cultura amb Oriol Vilella i Montserrat Altimiras, la societat amb Marta Alberch i Gabriel Ubach o l'economia amb la construcció, el comerç al detall, la importació, i el sector financer no bancari. També es debatrà sobre les noves universitats, la política amb Pere López i Jordi Gallardo. La cloenda anirà a càrrec del cap de Govern, Xavier Espot.

Es comptarà amb la participació de dos excaps de Govern, Albert Pintat i Marc  Forné. Àngels Mach, presidenta de la SAC, ha explicat que "la voluntat és que cada sector expliqui els canvis que pot aportar l'acord d'associació". Les ponències es recolliran posteriorment en un llibre. Serà la tercera vegada que la SAC s'acosta a aquest tema després de les del 2001 a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent i del 2017. "Llavors es va tractar d'una manera molt més genèrica i teòrica perquè encara ho teníem lluny", ha indicat Mach,  subratllant la voluntat "d'aprofundir ara en la qüestió amb les persones a qui repercutirà".

El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena ha volgut destacar la participació del sector econòmic i especialment el de la construcció i el comerç. "S'ha buscat la màxima transversalitat amb 30 ponències d'uns 10 minuts cadascuna", ha dit. Aquesta és la primera vegada que la CEA col·labora en l’organització d’aquestes jornades, que compten amb una llarga trajectòria de la mà de la SAC.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending