L’IPC puja un 1,3% al setembre per l’arribada de les col·leccions de moda i calçat d’hivern

L’increment del mes passat, en el qual també influeix el cost dels llegums i verdures, no dispara, però, la inflació del darrer any, que es manté en 0

Comentaris

Roba exposada a una botiga.
Roba exposada a una botiga. Altaveu

L’arribada de la col·lecció de roba i calçat d’hivern i l’evolució del cost dels llegums i les verdures han fet que la inflació hagi pujat un 1,3% al setembre. L’increment, però, no és tan fort com el que es va registrar el mateix mes del 2019. Això fa que l’IPC del darrer any es mantingui en 0, quatre dècimes per sota de la dada de l’agost.

Així ho indiquen l’informe fet públic des del departament d’Estadística. La variació mensual dels preus va ser de l’1,3%, en comparació a l’1,7% del setembre del 2019. En aquesta evolució han tingut especial influència el grup del vestit i el calçat, que ha registrat un augment de costos del 19,7% a causa de la sortida de la col·lecció d’hivern.

També han pujat de forma important els preus del grup de l’alimentació i begudes no alcohòliques. En aquest cas, un 0,4%, que s’atribueix al “dinamisme” en el cost de les llegums i verdures. En canvi, han contribuït a moderar l’IPC la davallada de les tarifes dels carburants.

Amb aquestes dades, l’IPC dels darrers dotze mesos se situa en el 0%, idèntica xifra a l’acumulat des d’inicis d’any. Pel que fa a la inflació subjacent, aquella que es calcula sense tenir en compte els productes frescos i petroliers se situa en un 0,5%.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending