L’IPC del mes de juliol baixa una dècima respecte al juny i se situa en el 7,3%

El motiu principal d’aquesta disminució és la rebaixa del transport urbà i dels carburants

Sortidors de carburant.
Sortidors de carburant. ALTAVEU MÈDIA

L’Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de juliol, finalment, s’ha situat en el 7,3%. Una dada que significa una rebaixa de tres dècimes pel que fa a l’avançat del mateix preu (7,6) i d’una dècima respecte el juny (7,4). Segons s’afirma des del departament d’Estadística, aquest decreixement ve donat per la disminució dels preus del transport urbà i dels carburants.

Les dades definitives de l’IPC del mes de juliol presentades aquest dimarts pel departament d’Estadística mostren un decreixement, amb una variació mensual del -0,2%, mentre que el juny d’aquest any va variar un 0,8%. Quant a la inflació subjacent, se situa al 3,5% en relació al mateix mes del 2021. Aquesta disminució és a conseqüència, principalment, d’una davallada en els preus del transport urbà i el comportament dels preus dels productes petroliers.

De fet, el grup 7, corresponent a ‘Transport’ és el principal que fa disminuir l’IPC. El decreixement és de dos punts i sis dècimes, situant-se al 14,8%, a causa d’una disminució en els preus del transport per carretera (amb una variació mensual negativa del 34,3%), i dels carburants i lubricants, durant el mes de juliol. Els grups que tenen una influència positiva en la taxa anual són ‘vestit i calçat’, amb un increment d’un punt i nou dècimes, situant-se al 4,8%. També ‘alimentació i begudes no alcohòliques’, amb un augment de quatre dècimes, situant-se al 10%.

Mentre que a Andorra disminueix l’IPC, a Espanya i França es confirmen les dades avançades, i l’índex augmenta respecte al mes de juny. En Espanya se situa al 10,8%, amb especial atenció al grup ‘Habitatge’, que se situa al 23% amb un augment de quatre punts en relació amb el mes anterior pel creixement dels preus de l’electricitat. D’altra banda, a França, se situa al 6,1%, augmentant sis dècimes respecte al juny. Aquest increment de la inflació és conseqüència d’un creixement de la variació anual de sis dècimes dels preus dels ‘Serveis’ (3,9% més), motivada per la pujada dels preus de transport. També afecta ‘Alimentació’ a causa de l’acceleració en el cost dels productes.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending