Les infraestructures al Pirineu i l’acord amb la UE marquen la reunió entre Illa i Cadena

El president de la patronal ha defensat davant el cap de l’oposició catalana que el model de protecció social d’Andorra és perfectament compatible amb el règim comunitari

Un instant de la reunió entre Illa i els representants de la CEA.
Un instant de la reunió entre Illa i els representants de la CEA. CEA

La necessitat de millorar les infraestructures a l’àrea del Pirineu i la negociació  de l’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea han estat les qüestions principals tractades durant la reunió que el cap de l’oposició a Catalunya, Salvador Illa, i el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, han mantingut aquest matí a la seu de la patronal. Des de l’entitat, s’ha fet arribar al polític socialista la demanda que les administracions públiques dels països veïns facin un esforç important per millorar les infraestructures de comunicació del Pirineu.

I és que, han recordat, es tracta d’una zona que “tradicionalment ha patit d’una manca important d’inversions”. En aquest sentit, el president de la patronal ha destacat la posada en marxa de l’aeroport d’Andorra-La Seu com un exemple de cooperació transfronterera i de fins on poden arribar les sinèrgies entre països.

El president de la CEA ha defensat davant d’Illa i de l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, el projecte d’Àrea Econòmica Especial Andorra-Pirineus, que hauria d’involucrar el Principat amb els departaments i comarques veïnes de França i Espanya. Segons Cadena. Aquestes regions tenen molt potencial per establir sinergies amb el Principat, ja que disposen de sòl industrial, d’infraestructures i de pols logístics que poden ser molt interessants per a les empreses del país.

Cadena, acompanyat per la responsable de Relacions Internacionals de la CEA, Montserrat Ronchera, i pel director de la patronal, Iago Andreu-Sotelo, ha insistit també en la necessitat de preservar el vincle entre residència i treball en el marc de la negociació de l’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea. El president de la patronal ha explicat a Illa que l’entitat entén que el model de protecció social vigent a Andorra és perfectament compatible amb els estàndards europeus i que el que es demana des del Principat és una adaptació de règim comunitari per preservar la política migratòria del país que ha estat, a grans trets, molt satisfactòria a l’hora d’integrar persones provinents d’arreu, especialment de països comunitaris com Espanya.

Comentaris

Trending