La inflació es dispara fins al 6,5% i marca un nou rècord històric al país

L'augment dels preus dels aliments i els carburants fan augmentar en cinc dècimes l'IPC avançat respecte al mes d'abril

Els preus dels aliments han estat un dels factors que han fet augmentar l'IPC.
Els preus dels aliments han estat un dels factors que han fet augmentar l'IPC. Altaveu

L'IPC avançat del mes de maig torna a mostrar un augment dels preus al Principat i el fa pujar cinc dècimes respecte a l'abril, situant-lo en el 6,5%. Una dada que comporta un nou rècord històric des que se'n fa seguiment i que fins ara datava del juny i juliol del 2008 amb un 6,1%.

“L’acceleració en els preus dels aliments en general i el Transport per un augment en el preu dels carburants” han provocat un nou increment de l’IPC. Segons ha publicat aquest matí el departament d’Estadística, l’indicador avançat del mes de maig se situa en el 6,5%, cinc dècimes més respecte al mes d’abril, marcant un nou rècord històric des que se’n fa seguiment. La dada més alta fins ara era del 2008, concretament del mes de juny i juliol amb un 6,1%.

Una dada que contrasta amb les registrades en els anys anteriors. En aquest sentit, tal com especifiquen, el maig del 2021 l’IPC se situava en l’1,2%, mentre que el 2020 era encara més baix, amb un 0,2%. Un registre que demostra com en els dos darrers anys, el cost de vida al Principat s’ha disparat.

D’altra banda, en els països veïns aquesta dada registra un increment similar amb una pujada de quatre dècimes respecte a l'abril. A Espanya se situa en el 8,7% i a França en el 5,2%.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending