Indignació entre els temporers per no poder accedir a la paga de desembre

Els darrers dies s’han format cues importants de treballadors a diferents sucursals bancàries, on se’ls ha indicat que es tracta tot de dificultats burocràtiques

Cua de temporers a la porta d'una sucursal de Crèdit Andorrà
Cua de temporers a la porta d'una sucursal de Crèdit Andorrà

Des de les diferents empreses indiquen que el sou de desembre s’ha abonat correctament, però una important quantitat de temporers no han pogut accedir a ell. Les sucursals bancàries han patit els darrers dies nombroses cues de treballadors que han acudit per poder solucionar el problema i poder tenir així, a la fi, els diners que els corresponen. Però la pilota va canviant de teulada, i a molts d’ells se’ls ha indicat que es tracta d’una dificultat burocràtica.

Principalment, aquest dijous moltes sucursals del país van tenir gairebé una allau de temporers, i tots ells amb un mateix problema: no tenir accés a la paga de desembre. Alguns dels afectats expliquen que les empreses l’haurien dipositat correctament, però que ells no podien disposar dels diners. Per tant, és com si no haguessin cobrat res de res. Aquesta dificultat arriba, com és lògic, a primers de mes, però coincidint amb molts festius que, tot i això, no aturen l’abonament d’algunes despeses, com els lloguers.

A més del malestar de no poder accedir als diners, se suma el fet que les explicacions que es donen són vagues, tirant els balons fora. D’una banda, les empreses asseguren que han pagat i que, per tant, tenen un descàrrec de responsabilitat. Quan acudeixen a consultar a les entitats bancàries, se’ls donen diferents motius, tots ells relacionats amb dificultats burocràtiques o de paperassa. En definitiva, solucions poques.

Les entitats afectades, segons les persones amb qui ha pogut parlar Altaveu, serien les principals del país: Crèdit Andorrà i MoraBanc. De fet, són en les quals s’ha pogut veure els darrers dies més volum de temporers a les portes esperant a ser atesos. Tot i ser dos bancs diferents, els motius que s’han explicat han estat ben similars. Des de firmes que falten, documents online sense registrar, falta de paperassa o, inclús, que encara no tenen la targeta i, sense això, no es pot operar. Sigui com sigui, un nombre important de treballadors encara no han pogut accedir al seu sou.

Comentaris (50)

Trending