Els importadors de carburants creuen que la caiguda de recaptació justifica no apujar les taxes

L’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra (ASIDCA) calcula que l’any acabarà amb una caiguda del 30% de la venda de gasolina i gasoil de locomoció

Sortidors de carburants.
Sortidors de carburants. Altaveu

L’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra (ASIDCA) calcula que l’any acabarà amb una caiguda del 30% de la venda de gasolina i gasoil de locomoció i que aquest serà, per tant, el percentatge en què cauran els ingressos de l’Estat en concepte d’impostos especials sobre els hidrocarburs. Per tant, el col·lectiu considera que no és el moment d’incrementar els gravàmens.

La incertesa serà la tònica dominant en el sector com a mínim els primers mesos del 2021 i, davant d’aquest panorama, ASIDCA fa seu el missatge de contenció que han fet passar els grups parlamentaris i diversos ministres del Govern i de la mateixa manera que des d’aquestes instàncies sostenen que no és el moment d’apujar lloguers, ni tampoc tarifes sanitàries, elèctriques o telefòniques, s’insisteix en què “no toca apujar els impostos dels carburants”.

Els importadors recorden que les vendes de carburant de locomoció van caure al novembre un 61,6% respecte al mateix mes del 2019,i que el descens va ser d’un 31,6% en el cas del gasoil de calefacció. La taxa de carboni que preveu instaurar el Govern comportarà que el consumidor pagui un 13,32% més en concepte d’impostos en el cas del gasoil de locomoció, i un 58,08% més en el del gasoil de calefacció, quan la taxa estigui d’aquí a sis anys completament desplegada.

Etiquetes

Comentaris

Trending