Els hotels van tenir una ocupació mitjana del 43,62% la setmana passada

Els establiments mantenen un ritme acceptable de reserves els dissabtes i els diumenges, però la resta de dia treballen molt poc

Comentaris

Rètol d'un dels hotels d'Andorra la Vella.
Rètol d'un dels hotels d'Andorra la Vella. Altaveu

Els hotels van tancar la setmana passada, del 21 al 27 de setembre, amb una ocupació mitjana del 43,62%. Així ho indiquen les dades facilitades per la Unió Hotelera, la patronal del sector. Es tracta d’una xifra similar a la de l’anterior setmana. Els establiments d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany van ser els que millors xifres van registrar.

La mitjana d’ocupació dels set dies es va situar en un 43,62%, tot i que difereix molt segons la parròquia. Així, les dades van ser especialment baixes a Sant Julià i Canillo, entorn el 28%. En canvi, més elevades són les de les parròquies centrals. A Andorra la Vella es va situar en un 55,77% i a Escaldes, en un 51,7%.

Des del sector s’apunta que “ens mantenim més o menys sobre el 40% d’ocupació definitiva”, fet que suposa “xifres similars a les de la setmana anterior”. Així, s’explica que de cara a les nits de divendres i dissabtes es tenen encara reserves. En canvi, “entre setmana baixa molt”.

Pel que fa a l’origen dels clients, la gran majoria, un 62%, són espanyols. Un 30% provenen de França, mentre que el 8% restant són originaris d’altres destinacions.

Etiquetes

Comentaris

Trending