Gallardo remarca la necessitat que l’aeroport compti amb un punt duaner propi

El ministre s’ha reunit amb la titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya, Raquel Sánchez, en el marc de la Trobada Empresarial al Pirineu

Jordi Gallardo durant la cloenda de la Trobada Empresarial.
Jordi Gallardo durant la cloenda de la Trobada Empresarial.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha estat a la cloenda de la Trobada Empresarial al Pirineu. Aprofitant l’ocasió, i que la titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya, Raquel Sánchez, també es trobava a la Seu d’Urgell, s’ha mantingut una reunió bilateral. Entre altres coses, s’ha parlat de l’aeroport i la connexió existent amb Madrid, i Gallardo ha remarcat la importància de que es pugui comptar amb un punt duaner propi.

Durant la reunió, Gallardo i Sánchez han reprès diversos punts d’interès i cooperació dels dos Estats. Especialment, aquells referents a transports, que ja es van poder tractar a Madrid, a la reunió que es va donar en iniciar-se els vols entre Andorra – La Seu i Barajas. Així, Gallardo ha reiterat la necessitat que l’aeroport pugui comptar amb un punt duaner propi que permeti l’arribada de turistes de fora de l’espai Schengen.

Aquesta possibilitat, com ja havia explicat amb anterioritat el ministre, facilitaria l’arribada de visitants des d’Anglaterra, una de les línies que s’estava estudiant i que va poder tractar amb diversos empresaris durant una visita a Londres. Així mateix, Gallardo i Sánchez també han fet punt sobre la senyalització que es preveu col·locar a la carretera que porta fins a l’aeroport i que en millorarà l’accés.

GALLARDO REMARCA LA NECESSITAT “D’INNOVAR EN CLAU DE SOSTENIBILITAT”

Gallardo ha participat en l’acte de cloenda de la 33a Trobada Empresarial al Pirineu, que portava per lema ‘Innovació i sostenibilitat, palanques del creixement empresarial’. Per a Gallardo, un “binomi que, en el cas d’Andorra, ha d’ajudar a contribuir i diversificar la nostra economia”, especialment després que la irrupció de la Covid-19 “ens ha fet adonar més que mai de les nostres fortaleses, però també de les nostres debilitats”. Per al ministre però, la pandèmia també ha accelerat la necessitat del sector públic i privat “d’innovar en clau de sostenibilitat i de reflexionar sobre les implicacions mediambientals que té la nostra manera de viure i créixer, parlant de productivitat”.

En aquest sentit, Gallardo ha posat de manifest els diversos avenços que s’han produït durant la darrera legislatura pel que fa al disseny d’un marc normatiu que fomenti el clima empresarial propici per a la diversificació. Ha citat com a exemple la creació d’Andorra Business i la posada en marxa de la estratègia de diversificació, o l’impuls per instal·lar al principat una zona franca comercial i de custòdia de valors.

Gallardo també ha recordat que, per tal d’impulsar la zona, cal fer-ho de manera conjunta amb els veïns: “la interdependència no només es dona entre el sector públic i privat, sinó també entre països”. Així, ha apuntat que ha estat gràcies a l’estreta col·laboració del Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya que s’ha pogut fer realitat el llançament de noves rutes a l’aeroport d’Andorra–La Seu d’Urgell, “una infraestructura tan beneficiosa per a tot el Pirineu, que atrau turistes i afavoreix negocis”.

Comentaris (2)

Trending