Forta caiguda dels locals públics que tenen contractat el paquet per oferir futbol

Les restriccions per frenar la pandèmia fa que a molts establiments no els surtin tan rendible com abans de la crisi sanitària aquesta despesa, ja que no poden encabir tants clients

Televisors per posar partits de futbol a un bar.
Televisors per posar partits de futbol a un bar.

La pandèmia ha provocat un considerable decrement del nombre de locals públics que ofereixen futbol al país. Així ho ha detectat Andorra Telecom, que ha perdut molts negocis que, abans de la crisi sanitària, tenien contractat el paquet específic perquè els seus clients poguessin veure els partits de Lliga de Campions i altres competicions. Les reduccions d’aforament, en molts casos, han fet que aquesta despesa no compensi tant com abans.

Així, i segons les dades apuntades pel portaveu de la companyia, Carles Casadevall, actualment el nombre de contractes se situa en uns 60. La xifra queda lluny de la que s’havia tingut el 2019, encara sense el coronavirus. Llavors, la mitjana de locals que oferien el paquet de futbol estava en el centenar.

I encara es pot dir que hi ha hagut una certa recuperació. Arran de l’arribada de la Covid-19, la xifra es va desplomar. En els moments més delicats es va quedar tot just en una cinquantena, nombre que ara ha crescut lleugerament.

El motiu és evident. Els locals que contractaven aquest producte han estat, al llarg de tota la crisi sanitària, dels més afectats per les restriccions per evitar l’expansió de la malaltia. Especialment, amb limitacions estrictes d’aforament. I això, en molts casos, feia que contractar el paquet ja no fos tan rendible com abans. El negoci no es podia omplir tant i, per tant, la recaptació que es podia assolir era més baixa, sense que la tarifa, marcada pel proveïdor de continguts d’Andorra Telecom, variés.

A nivell particular, de fet, també s’ha registrat “una mica menys d’interès” pel considerat esport rei. Els packs de futbol contractats des de les llars se situen actualment en uns 2.200. En canvi, tradicionalment s’havien situat entre 2.300 i 2.400.

En canvi, Andorra Telecom sí que detecta, segons Casadevall, que “l’interès per tot el que es continguts ha crescut”. Així, posa en relleu que al llarg dels darrers mesos s’ha incrementat de forma notable els contractes per tenir televisió via la fibra òptica. “Ja superem les 14.300 llars”, destaca.

Comentaris (1)

Trending