Fins “al 90%” de les botigues del Pas tanquen temporalment arran de les noves restriccions a França

Les cadenes de perfumeria Julia i Gala i molts altres comerços abaixen la persiana i fiquen treballadors en ERTO conscients que serà gairebé impossible que en les pròximes semanes arribin visitants gals

Cartell anunciant el tancament temporal d'una perfumeria al Pas de la Casa.
Cartell anunciant el tancament temporal d'una perfumeria al Pas de la Casa.

Les noves mesures restrictives a França per intentar frenar l’expansió del coronavirus han impactat amb duresa el Pas de la Casa. La població, que les darreres setmanes havia trampejat la complicada situació amb els visitants francesos, s’ha aixecat aquest dilluns amb gairebé ningú. La realitat, no per esperada, és menys complicada. I alguns comerços ja han pres mesures, com ara les perfumeries. Les dues principals cadenes amb botigues a la localitat han decidit tancar-les totes de forma temporal.

De fet, aquest dilluns ja no han obert els establiments del grup Julia. I el mateix camí seguiran les de Gala. Des de les empreses ja s’ha indicat als treballadors que se’ls posa en ERTO. De fet, molts ja ho estaven, però amb reducció de jornada. Ara, se’ls canviarà a suspensió temporal de contracte. Es té clar que mentre França mantingui l’obligació de presentar una PCR negativa per poder travessar la frontera, seran molt pocs els visitants, per no dir directament cap, els qui arribaran al Pas.

En el cas de Julià, la decisió és mantenir únicament obertes quatre botigues a tot el país: les dues de l’avinguda Meritxell i les dues de Carlemany. Gala també pren una decisió similar, amb dos establiments en funcionament a Andorra la Vella i el de la Massana. En el cas d’aquest darrer grup, també tanca altres botigues d’altres àmbits com ara les centrades en la parafarmàcia.

De fet, la decisió de les dues cadenes de perfumeries és similar a la que acabaran adoptant, si és que no ho ha fet ja, la gran majoria de comerços de la localitat encampadana. “El 90%”, apunten les fonts consultades per Altaveu. Tot fa pensar que, com ja va passar el novembre, tot just es mantindran en funcionament aquelles botigues que encara poden treballar per al públic local: supermercats o restaurants centrats en els veïns.

Novament, doncs, el teixit econòmic del Pas de la Casa es veu en una situació delicada, després de vàries setmanes en les quals havien pogut treballar amb un cert optimisme arran que es permetés la mobilitat a França. Els empresaris seguiran ara a l’expectativa de com evolucionin les mesures però molts ja tenen clar que febrer es perdrà. Un altre més.

Comentaris (5)

Trending