FEDA formarà empleats d’empreses d’electricitat per fer tasques a xarxes de calor i nous comptadors

El conveni signat amb Adilca, l’entitat que aplega els negocis del sector, ha de permetre que estiguin preparades per assumir feines necessàries en el marc de projectes clau per a la transició energètica

Travé, Moles i Francôme, un cop signat el conveni.
Travé, Moles i Francôme, un cop signat el conveni. G. P.

FEDA i l’Associació d’Empreses d’Electricitat, Lampisteria i Climatització (Adelca) han signat un conveni de col·laboració que permetrà que la companyia formi entre 50 i 90 treballadors perquè aquests puguin realitzar els treballs necessaris en el marc de les actuacions que es volen impulsar cap a la transició energètica. Així, se’ls impartiran coneixements per instal·lar nous comptadors o intercanviadors. També es col·laborarà amb 5.000 en els cursos que ja va l’entitat en matèria d’instal·lacions fotovoltaiques.

El director de FEDA, Albert Moles, ha posat en relleu “tots els projectes que tenim per davant”, com ara les xarxes de calor o els canvis dels comptadors que fa obligatori la Llei per l’impuls de la transició energètica i contra el canvi climàtic (Litec). Per tirar-los endavant, “hem de poder comptar amb les empreses del país”. Així, s’entén que cal que els treballadors d’aquests negocis tinguin la preparació suficient. I aquest és l’eix del conveni rubricat aquest dilluns amb Adelca.

Justament, el president d’aquesta entitat, Edgar Francôme, ha remarcat que “són treballs molt específics que requereixen aquesta formació”. Així doncs, considera “interessant que la nostra gent pugui assolir aquests coneixements”.

 Moles, per la seva part, ha volgut destacar que, els pròxims anys, en aquest àmbit hi haurà una gran demanda de professionals especialitzats. “Tant en tems d’autoconsum com de producció, Andorra té potencial”, ha indicat, tot recordant també la necessitat d’impulsar mesures “d’estalvi energètic”. Per això, caldrà que el sector, i especialment els seus treballadors, estiguin preparats i homologats per poder atendre els encàrrecs que es puguin fer des de FEDA.

La formació també es preveu fer en l’àmbit de les xarxes de calor, que s’impulsen des de la filial Ecoterm. Per això, el conveni de col·laboració també ha estat rubricat per Jordi Travé, gerent d’aquesta societat. En aquest marc, s’oferiran dos cursos orientats a soldadures i a instal·lació de subestacions. Els professionals que hi participin tindran prioritat en la contractació d’aquestes feines.

La previsió és arribar a entre 50 i 90 dels treballadors de la prop de 70 empreses que integren l’Adelca. L’entitat també rebre una aportació de 5.000 euros per a les formacions que ja realitza en el marc de la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending