FEDA comença a formar electricistes i lampistes de calor per actuar a les xarxes de calor i fred

Nou persones han iniciat el curs que els ha de permetre adquirir els coneixements necessaris per actuar sobre aquestes infraestructures i ser part del procés de transició energètica engegat per les empreses públiques

Un moment de les formacions.
Un moment de les formacions. FEDA

Les formacions fixades al conveni de col·laboració signat per FEDA, FEDA Ecoterm i l’Associació d’Empreses d’Electricitat, Lampisteria i Climatització (ADELCA) han començat aquesta setmana. Per ara, hi estan participant muntadors i soldadors que adquiriran els coneixements i habilitats necessaris perquè puguin actuar sobre les xarxes de calor i de fred.

Així, nou professionals van assistir dilluns a la presentació, en què el responsable de projectes d’Enginyeria de FEDA Ecoterm, Manel Orteu, va explicar la importància que tenen les xarxes de calor i fred urbanes per millorar la sostenibilitat del sistema, especialment en la conjuntura actual de tensió als mercats de l’electricitat, encariment dels combustibles fòssils i alta demanda estacional. Orteu també va destacar que gràcies al conveni, es podrà comptar amb empreses locals amb professionals homologats per a les diferents tasques que demanda el desenvolupament d’aquestes infraestructures.

Travé, Moles i Francôme, un cop signat el conveni.

Relacionat

FEDA formarà empleats d’empreses d’electricitat per fer tasques a xarxes de calor i nous comptadors

La formació segueix el conveni signat ara fa unes setmanes per Adelca, FEDA i FEDA Ecoterm. D’aquesta forma, s’entén que es pot contribuir a la transició energètica i preparar els professionals del sector per a les noves tasques que es deriven d’aquest procés. Aquest ha de permetre la reducció d’emissions de diòxid de carboni, l’estalvi energètic i la limitació de l’impacte de les variacions dels preus de l’electricitat als països veïns.

Amb aquestes formacions, les dues empreses públiques podran comptar amb els professionals del país i així contribuir al creixement del sector i l’economia interior. Les sessions han comptat amb la participació d’un formador de Lincoln Electric i inclouen pràctiques a les instal·lacions de l’empresa Flama Comercial SL. Està previst que al gener es puguin celebrar les proves d’homologació.

Pròximament, també es preveu fer formacions per a la renovació dels comptadors elèctrics i canviar-los per aparells intel·ligents. Aquests donaran més informació als consumidors i permetran una gestió més eficient de la xarxa elèctrica.

Etiquetes

Comentaris

Trending