Espot encarrega a Jover i Gallardo un nou pla d’ajuts empresarials

El cap de Govern assegura que “estem a l’escolta” però de forma efectiva l’única recepta plausible és “un plus de comprensió”

Xavier Espot en la compareixença telemàtica que ha fet des de casa seva, on està confinat.
Xavier Espot en la compareixença telemàtica que ha fet des de casa seva, on està confinat. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat que ha encarregat als titulars de Finances i Economia, Eric Jover i Jordi Gallardo, que juntament amb els seus respectius equips treballin en l’elaboració d’un nou pla d’ajuts per a les empreses que es vegin afectades per les noves restriccions imposades, no específicament per al sector de la restauració. També per als locals d’oci nocturn. “Estem a l’escolta”, ha assegurat Espot sense donar ni una idea de per on poden anar els trets.

El que sí que ha demanat Espot als empresaris que estan passant per majors dificultats arran que exerceixen una activitat econòmica que davant l’actual pandèmia suposen “un major risc” és que tinguin “un plus de comprensió davant de la situació”. Hi ha diverses empreses, especialment negocis petits, que passen per una situació dramàtica de la qual, fins i tot davant una relativa normalització, serà complicat que puguin sortir.

El màxim responsable de l’executiu també ha explicat que s’està treballant amb canvis legislatius per poder donar competències sancionadores a cossos que ara no en tenen, o que si les tenen són restringides a certs àmbits o matèries. En aquest sentit, ha parlat del fet que agents de circulació comunals o inspectors de treball o medi ambient, per posar alguns exemples, puguin constatar infraccions com l’incompliment d’aforaments o l’ús indegut de la mascareta.

A diferència del que es va anunciar divendres, de la possibilitat de ser més àgils o directes alhora de sancionar, Espot ha explicat que es busca la manera de simplificar el procediment, de poder incloure un procés abreujat quan hi hagi conformitat de les parts i això suposi una reducció, una rebaixa de la multa que hagi de satisfer l’eventual infractor.

Comentaris (3)

Trending