“Ens sentim demonitzats, abandonats, discriminats i sobretot acusats injustament”

Unió de Bars esclata contra les noves decisions anunciades pel Govern, que se centren en incrementar els controls sancionadors contra els establiments de restauració

Les taules i les cadires de la terrassa del bar de la Plaça del Poble.
Les taules i les cadires de la terrassa del bar de la Plaça del Poble.

La Unió de Bars, en representació de la immensa majoria d’establiments de restauració i, especialment és clar, dels bars, ha esclatat contra l’anunci del Govern de controlar més aquests locals i multar-los de manera més severa. “Ens sentim demonitzats, abandonats, discriminats i sobretot acusats injustament”, escriu el col·lectiu en un comunicat en què recorden que cap dels grans brots de coronavirus que hi ha hagut al país s’ha iniciat o té a veure amb un bar o un restaurant.

“Després dels rebrots dels últims dies, a les residències, a l'hospital mateix, una altra vegada ens assenyalen a nosaltres, l’hostaleria, com a responsable, però vas a una botiga que té l'aforament màxim per a 8 persones i te’n trobes a 20 i zero control d’aforament. El transport escolar és per riure (per no plorar), per no parlar dels busos que pugen a les parròquies altes, perquè en comptes de posar-ne més, han tret connexions”, es plasma en un comunicat on deixen clar que han arribat, “amb comptagotes”, alguns ajuts que es demanen “només per sobreviure”.

“L'hostaleria responsable és segura, el virus no està en els locals, cap rebrot s'ha donat a un bar o un restaurant”, deixen clar alhora que recorden, lamentant-ho, que “el premi són més inspeccions i multes, i que ens sembla bé, però… quina és la multa per al responsable del rebrot a l’hospital?... o a Enclar?... per quan una dimissió dels responsables?... si nosaltres paguem, que paguin tots per igual, encara que tan poc serà un problema, aviat no quedaran bars als quals inspeccionar o multar i llavors, on amagarà el cap el Govern perquè no es vegin les seves ficades de pota?”, continua pregonant la comunicació de la Unió de Bars.

I acaba afirmant que “donem suport fermament a tots i totes els hostalers i hostaleres que han complert amb les recomanacions, restriccions i prohibicions dictades pel Govern, amb esforç i molts sacrificis per tirar endavant amb el seu negoci i els seus assalariats” alhora que s’exigeix a l’executiu que “pari ja aquesta creuada en contra del sector i de seguir donant pals als mateixos. Ja n'hi ha prou”.

La terrassa d'un restaurant, replegada.

Relacionat

Jover diu que l'augment de les inspeccions a la restauració no és un atac al col·lectiu

Comentaris (4)

Trending