Empresaris del sector hoteler, partidaris de decretar ja un confinament temporal

Els responsables de molts establiments entenen que si la mesura és inevitable, “com més a prop de desembre es faci, pitjor” i entenen que les restriccions dels països veïns, que poden impedir l’arribada de visitants, serien el moment idoni per adoptar la mesura

Llits en un hotel d'Andorra.
Llits en un hotel d'Andorra. ARXIU

L’evolució de la situació sanitària, tant al Principat com als països de l’entorn no aixeca pas optimisme. Més aviat, tot al contrari. Les restriccions que s’estan adoptant tant a Espanya com a França també fa preveure que al país calgui adoptar mesures similars. Des del sector hoteler, malgrat admetre que res més lluny del seu desig, es veu a venir un altre confinament. Si és aquest el cas, els empresaris preferirien no trigar gaire a adoptar la decisió per intentar poder-la aixecar a temps de l’inici de la temporada d’hivern. I més si el que es fa a l’entorn impedeix venir turistes.

Així ho indiquen les fonts del sector consultades des d’Altaveu. Deixen clar que preferirien seguir oberts, tot i que no esperen pas un novembre amb molts visitants, però entenen que pot acabar sent inevitable. L’única forma d’aturar la proliferació de contagis amb el coronavirus. I, en aquest cas, la sensació general entre molts empresaris és que “com més a prop del desembre es faci, pitjor”. En definitiva, que si es considera que és inevitable, el millor seria no demorar-ho.

A aquesta sensació generalitzada ajuden, evidentment, les notícies que arriben dels països de l’entorn. Tot fa pensar que França podria anunciar aquest vespre un confinament de diverses setmanes i a Catalunya es posa sobre la taula tancaments perimetrals. En tots els casos, això evitaria que els visitants d’aquestes dues zones poguessin arribar al Principat.

Si això succeís, els empresaris consultats ja apunten que pocs hotels es mantindrien oberts. Per no dir, cap. I, a més, destaquen un altre punt: el risc que mentre als Estats de l’entorn es pogués controlar la pandèmia amb aquestes mesures restrictives, a Andorra, les xifres de contagis continuessin a l’alça. Per això, alguns dels consultats entenen que si els veïns fan confinaments o mesures que puguin evitar l’arribada de turistes, seria un moment per fer quelcom similar. Tot amb una idea: netejar el panorama Covid-19 i afrontar amb millors garanties l’inici d’una temporada d’hivern que, recorden, ja serà molt complicada.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending