El debat de la CEA posa de manifest les dificultats del comerç 'on-line' a Andorra

Els ponents esmenten els esculls de la logística, el transport, els aspectes jurídics, la fiscalitat competitiva, i l'accés a plataformes de pagament com Pay Pal

Comentaris

Yebra i Saladié abans del debat d'aquest dimarts.
Yebra i Saladié abans del debat d'aquest dimarts. CEA

La segona conferència del cicle 'El futur a debat' ha posat de manifest les dificultats del comerç 'on-line'. Sònia Yebra de Fast Moda ha afirmat que "la pandèmia ha accelerat el canvi d’hàbits de consum dels clients. Ara més que mai cal potenciar la combinació del retail físic amb el 'retail on-line'".

Marc Saladié de Replayers ha assegurat que el negoci 'on-line' només necessita una fiscalitat competitiva. Necessita un entorn regulatori adequat i l’accés a eines clau com sistemes de pagament o operadors logístics globals. No veig una aposta clara de país per desbloquejar obstacles com la manca d’accés a plataformes de pagament, com Paypal, o logístiques, com Amazon. Cal ser molt més àgil a l'hora de legislar sobre les noves tecnologies".  

La pandèmia, segons Yebra, " ha fet evolucionar la mentalitat de molts empresaris i empresàries del país, que han vist com n’era de perillós dependre només de pocs sectors presencials". Els ponents també s'han referit a la necessitat de millorar les comunicacions i especialment un aeroport a ple funcionament o a l'eliminació del 'roaming'.

Sònia Yebra ha dit que cal un lideratge clar per part de Govern a l'hora d'apostar pel comerç 'on-line'. "També s'ha de crear un espai de sinergies, i les empreses del país han de treure's aquesta por d'entrar en el comerç 'on-line'". El proper debat, dimarts vinent, se centrarà en el tema del turisme.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending