Conveni entre Andorra i la Fundació la Salle per impulsar un pla estratègic d’innovació al país

Gallardo ha destacat que l’objectiu és potenciar la promoció i la diversificació econòmica, atraure talent i inversió estrangera i incrementar la competitivitat de les empreses andorranes

Comentaris

La signatura del conveni, aquest divendres a Barcelona
La signatura del conveni, aquest divendres a Barcelona

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d’Actua, Jordi Gallardo ha signat aquest divendres a Barcelona, un acord amb la Fundació Universitat i Tecnologia La Salle per impulsar el Pla Estratègic per la Innovació d’Andorra. La iniciativa té l’objectiu de crear les condicions necessàries per implantar un model d’Estat innovador i emprenedor a través de les universitats, empreses, Govern, els centres de recerca i la societat civil.

Gallardo ha destacat que “l’objectiu, com en el cas d’altres aliances internacionals, és potenciar la promoció, la diversificació econòmica i el foment de la innovació a Andorra, atraure talent i inversió estrangera, així com incrementar la competitivitat de les empreses andorranes”. En aquest sentit el ministre ha afegit que “l’objecte, per tant, és posar les bases pel suport al desenvolupament d’aquest pla estratègic a partir de la metodologia desenvolupada per La Salle, que ja està implantada internacionalment”.

Ara per ara, el conveni tindrà una duració de dos anys però hi ha la possibilitat de prorrogar-lo

Per la seva banda, el director general La Salle Campus, Josep M. Santos ha declarat que “és un pacte on guanyarem mútuament. Andorra ens demana participar-hi però nosaltres aprendrem molt i serà experiència per als nostres investigadors i la nostra gent que està fent transferència el fet d’enriquir-se amb la possibilitat de tenir un cas com el del Principat, amb aquesta ambició i possibilitats en aquests moments”.

Durant els dos anys amb opció a pròrroga del conveni, els objectius a desenvolupar consistiran principalment a construir una visió comuna d’Estat innovador i emprenedor a partir de les capacitats de l’ecosistema i les oportunitats territorials i temporals, alinear els agents que participen en el disseny i la implementació física, lògica i tecnològica d’Andorra, donar suport a la identificació i l’avaluació dels requisits conceptuals i els incentius per a la creació d’un parc tecnològic al Principat, Identificar els reptes territorials, econòmics, socials i de governança i impulsar accions per solucionar-los i donar suport al disseny dels òrgans de governança per involucrar, alinear i avaluar els projectes i avenços en la construcció del projecte.

L’acord també preveu desenvolupar una estratègia integral d’àrea d’innovació que pugui ser reconeguda per la International Association of Science Parks and Areas of Innovation, una xarxa mundial integrada per 400 parcs científics i tecnològics i ecosistemes d’innovació.

Etiquetes

Comentaris

Trending