Confirmada la reducció a la meitat de la quota per als colliters de tabac aquest any

De manera excepcional, els pagesos hauran de plantar només el 50% de les mates habitualment assignades amb la voluntat d’ajudar “a la viabilitat de les explotacions agràries”

Un camp de tabac la temporada passada.
Un camp de tabac la temporada passada. Toni Solanelles

Els pagesos només hauran de plantar aquesta primavera la meitat del tabac que habitualment cultiven. Així ho han acordat l’Associació de pagesos (APRA) i el col·lectiu de fabricants de tabac (AFPTA) en el marc d’una negociació més àmplia per mirar de reajustar el sector arran de les dificultats que imposa la crisi del coronavirus. Es deixa clar que les mesures adoptades tenen un caràcter excepcional.

 

En una circular enviada als associats a l’APRA, s’informa que “davant la incertesa en l'evolució de les importacions de tabac, s'ha procedit a una reducció de les quotes de tabac per a la collita 2020, per ajudar a la viabilitat de les explotacions agràries”. Per tant, adverteix als colliters que prenguin nota que “la quota que teniu assignada es reduirà excepcionalment a la meitat per a la collita 2020 i, d'igual forma, els quilograms que haureu de lliurar”.

Un camp de tabac a la vall d'Ordino.

Relacionat

Els pagesos estudien plantar només la meitat del tabac pel coronavirus

En la mateixa circular s’informa que “davant la situació excepcional que s'està vivint i que afecta a tots els sectors econòmics d'Andorra i de la resta del món”, els fabricants de tabac “van demanar el fraccionament del pagament de la collita 2019” i “després de diverses propostes per part d'ambdues associacions, tant pel que fa als percentatges com a les dates de pagament de l'import corresponent”. D’aquesta manera, colliters i fabricants han consensuat l'esglaonadament -amb caràcter totalment excepcional- del pagament del valor de la collita 2019, de la següent manera: un primer pagament del 33% el 30 de juny de 2020, un segon pagament del 33% el 31 d'agost de 2020 i un tercer pagament del 34% restant el 30 de novembre de 2020.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending