Els concessionaris donen l’any per perdut amb els vehicles industrials

Les dades d’agost confirmen que aquest camp és el més afectat per la crisi del coronavirus, mentre que la venda de turismes i motocicletes no s’ha frenat

Un camió de repartiment de mercaderies.
Un camió de repartiment de mercaderies. ARXIU

Els concessionaris van tancar l’agost amb unes xifres de matriculacions força similars a les d’ara fa un any. De fet, en el cas de turismes i motocicletes, fins i tot una mica millors. Per a l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), les dades són positives, amb una única excepció: l’àmbit industrial. En aquest camp, lamenten, ja s’ha de donar l’any per perdut.

Segons les dades facilitades aquest dilluns des del departament d’Estadística, durant l’agost es van matricular un total de 357 vehicles. La dada, comparada amb els 371 d’un any enrere, suposa una davallada del 3,8%, però cal analitzar-la segons la tipologia. Així, es pot comprovar que la principal causa de la caiguda es troba en els camions i les camionetes. És a dir, en els vehicles industrials.

El sector valora amb optimisme que les vendes de turismes i motocicletes no han sofert cap frenada, a diferència del que ha passat amb camions i camionetes

En aquest camp, es van registrar únicament 18 matriculacions, en comparació a les 52 de l’agost del 2019. La dada confirma que es tracta de l’àmbit que més ha patit la crisi provocada pel coronavirus, amb una davallada acumulada en tot l’any propera al 41%. “És el que realment està patint”, admet el president de l’AIVA, Carles Sansa, que té clar que “en aquest sector, l’any és irrecuperable; està perdut”.

En canvi, més optimisme aixequen les dades referents als turismes i als vehicles de dues rodes. De fet, a l’agost van reflectir xifres de matriculacions fins i tot lleugerament superiors a les d’un any enrere: 218 cotxes (pels 215 del 2019) i 110 motocicletes o ciclomotors (per les 97 de l’exercici anterior). “La línia és bona com la del juliol”, indica Sansa, que apunta que “no batem rècords però com a mínim fa la sensació que, qui podia canviar-se el cotxe o la moto, ho ha fet i que, en aquest camp, el consum no s’ha frenat”.

Pel que fa a les dades de tot l’any, les matriculacions continuen, lògicament, arrossegant els efectes dels mesos de confinament. Els 2.209 vehicles registrats fins ara suposen un 26,2% menys que els 2.992 de l’any passat.

Etiquetes

Comentaris

Trending