Benazet defensa que el laboratori de Grífols no suposarà cap risc per a la ciutadania

El ministre intenta contrarestar el principal argumentat pels impulsors de la plataforma que vol frenar el projecte, tot i assegurar que “qualsevol moviment, associació o iniciativa democràtica ha de ser ben vist”

Simulació de l'interior d'un dels laboratoris que Grifols projecta a Ordino.
Simulació de l'interior d'un dels laboratoris que Grifols projecta a Ordino. GRIFOLS

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha volgut sortir al pas de l’anunci de la creació d’una plataforma ciutadana que vol aturar el projecte d’un laboratori d’immunologia a Ordino. Tot i admetre que cal acceptar aquest tipus de moviments, sí que ha volgut refusar que la instal·lació que impulsen el Govern i la multinacional Grífols suposi cap risc per a la població. Ha reiterat que el nivell de seguretat que requerirà el centre és el que ja s’aplica a l’hospital.

Preguntat sobre la qüestió el polític ordinenc ha apostat, aquesta vegada, per ser conciliador. “Tots els moviments i associacions així com qualsevol iniciativa democràtica han de ser ben vistos”, ha indicat. I, malgrat això, ha volgut desmentir el principal argument exposat per Enric Dolsa, per ara l’única cara que s’ha fet públic de la plataforma: el futur laboratori no suposarà cap perill per a la població.

Enric Dolsa.

Relacionat

Plataforma ciutadana per intentar aturar el laboratori de Grífols a Ordino

“El centre de recerca estarà centrat en immunologia, en buscar com tractar malalties relacionades amb el càncer, trastorns de tipus neurodegeneratius o patologies autoimmunes o infeccioses”, ha explicat, però no serà un lloc on s’experimenti directament amb gèrmens En tot cas, ha apuntat, “hi poden haver bacteris o virus com a qualsevol laboratori”, però “seran ja coneguts”.

A banda, ha apuntat, ja existeix un lloc al país amb aquest nivell de seguretat: l’hospital. “Tindrà el mateix rang de protecció que el laboratori”, ha apuntat.

Comentaris (13)

Trending