Benazet ‘cita’ l’oci nocturn per preparar la reobertura de cara a l’estiu

El ministre admet que plantejar una reactivació ara “és prematur” però avança la voluntat de reunir-se amb les empreses per buscar la forma de fer-ho en unes setmanes de la forma més segura possible

Les discoteques poden obrir però només per oferir servei com a bars.
Les discoteques poden obrir però només per oferir servei com a bars.

L’oci nocturn podria reobrir de cara a l’estiu. Almenys aquesta és la voluntat del Govern, sempre que l’evolució de la pandèmia continuï en la bona línia de les darreres setmanes. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha avançat que es vol mantenir reunions amb el sector per “anar preparant” aquesta reactivació. L’objectiu és que es faci de la forma més segura possible.

La millora de la situació sanitària és cada cop més evident, en gran part gràcies a l’avenç de la campanya de vacunació. Això ha permès anar aixecant restriccions a diferents sectors, com ara recentment a bars i parcs infantils interiors. Per ara, però, l’oci nocturn segueix a l’espera. Benazet ha deixat clar que, de moment, obrir els locals “seria precipitat” però ja ha marcat una possible data: l’estiu.

Per això ha avançat que “volem tenir una reunió” amb els empresaris per “veure com podem començar a obrir aquesta activitat”. S’entén que, llavors, “amb un percentatge més elevat de la població es pot fer d’alguna o una altra manera”. La voluntat és “anar preparant les seves especificitats i necessitats per fer-ho de forma segura i que tinguin l’activitat el més propera al que era abans”.

Cal recordar que aquests locals estan tancats des de l’esclat de la pandèmia. Tot just, des de fa unes setmanes, alguns d’ells tenen l’autorització per funcionar com a bars, fet que, però, tampoc els evita una situació molt delicada. Justament, pel que fa als bars, Benazet ha assegurat que “continuarem fent reunions cada cop que plantegem una mesura que pugui alleugerir la seva situació”.  

I és que, ha recordat, “la nostra política sempre ha volgut ser que tinguem el màxim de dispositius oberts amb les màximes precaucions”. Per això, “hem tancat pocs, només els que era obvi que no podien obrir”.

Comentaris

Trending