Els bars incrementen la pressió perquè Govern els permeti obrir

Molts petits establiments estan a una passa del tancament, i consideren que ni amb els ajuts que els pugui donar l’administració no se salvaran si no poden tornar a treballar

https://youtu.be/GUzlt2zEyaE

La Unió de Bars d’Andorra, aquell col·lectiu sorgit de la trobada ‘virtual’ de propietaris de bars que s’han mobilitzat arran de les restriccions imposades pel Govern fa tres setmanes, manté l’activitat centrada en accions de sensibilització vers la ciutadania perquè prengui consciència de com són de necessaris aquests establiments i, alhora, perquè faci de corretja de transmissió pressionadora cap a l’administració perquè tan aviat com sigui possible permetin l’obertura dels locals.

Els promotors de l’associació han muntat un audiovisual reclamant suport per als bars alhora que acaben de perfilar la bateria de mesures que pensen presentar al Govern, i a ser possible si els rep, al màxim responsable de l’executiu, Xavier Espot, amb el qual esperen reunir-se els propers dies encara que sigui en format telemàtic. El neguit i malestar dels propietaris de bars creix cada dia que passa.

Entenen que se sancioni amb severitat qui no respecti les mesures dictades, però alhora avisen que estan convençuts que la immensa majoria compleix amb rigorositat allò establert

Són conscients de la situació que es viu, tan sanitària com econòmica, però afirmen que molts d’aquests establiments viuen del consum intern, del client local. I, per tant, no reclamen ajuda sinó que se’ls deixi treballar en condicions. Entenen que se sancioni amb severitat qui no respecti les mesures dictades, però alhora avisen que estan convençuts que la immensa majoria compleix amb rigorositat allò establert.

Per tant, esperen que es llevi tan aviat com sigui possible la prohibició d’obertura. En cas contrari, i després de tres setmanes de tancament ja s’evidencia, asseguren algunes de les fonts consultades, les dificultats per poder reprendre el negoci en molts casos. “Ni segons quins ajuts ja no funcionarien hores d’ara”, indiquen les fonts, que remarquen que “el que cal és poder treballar. Amb aforaments restringits, distanciament i mesures. El que es vulgui. Però hem de poder treballar”.

Comentaris (5)

Trending