BancSabadell d’Andorra distribuirà tres milions d’euros en dividends als seus accionistes

La junta general de l’entitat de matriu catalana aprovarà a final de mes els comptes del 2020, que reflecteixen uns beneficis de deu milions d’euros

Una imatge de l'oficina de BancSabadell d'Andorra a l'avinguda Meritxell.
Una imatge de l'oficina de BancSabadell d'Andorra a l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

BancSabadell d’Andorra també repartirà enguany dividends d’una forma notable i producte dels beneficis i la bona situació evidenciada els dos darrers exercicis tancats. La proposta que s’eleva a la junta general parteix de la base de distribuir un 30% dels guanys obtinguts el 2020 o un 15% de cadascun dels dos darrers cursos. Fet i fet, BancSabadell distribuirà entre els accionistes poc més de tres milions d’euros.

L’Autoritat Financera Andorrana (AFA) ha autoritzat l’entitat bancària de matriu catalana repartir el màxim que recomana el Banc Central Europeu (BCE) atesa, asseguren les fonts, la nona situació i els bons ratis que presenta l’entitat dirigida per Josep Segura, que durant la junta general que s’ha de celebrar el 28 de maig, en principi presencial, renovarà com a membre del consell d’administració. La proposta que hi ha sobre la taula i que de ben segur els accionistes donaran per bona és distribuir 3.001.830 euros i enviar a reserves voluntàries 6.810.570 euros.

El rètol de l'entitat a la seu central del banc.

Relacionat

MoraBanc preveu repartir als accionistes més de 8,2 milions d’euros en concepte de dividends

BancSabadell d’Andorra va obtenir el 2020 uns beneficis de 10.019.000 euros, lleugerament per sota dels 10.375.000 euros assolits el 2019. Fa diversos exercicis que l’entitat groga aconsegueix un resultats de dos dígits, després d’un ascens molt important els darrers temps, centrat en client país gairebé al cent per cent. La junta general d’accionistes ha de validar els comptes amb els resultats exposats. I també ha de donar llum verd a alguns canvis en el consell d’administració.

Com ja s’ha dit, Josep Segura renovarà com a membre del consell d’administració. En canvi, causarà baixa Josep Vilanova, que ha assolit l’edat màxima que fixen els estatuts. La vacant deixada per Vilanova l’ocuparà l’andorrana Mireia Montoriol. Els canvis interns haguts a Banc Sabadell -l’entitat espanyola- han portat a renunciar al lloc que ocupava al consell d’administració del banc andorrà Sònia Quibus, que serà rellevada per Maribel González.

Comentaris (1)

Trending