BancSabadell d’Andorra considera que no hi ha cap urgència de fusions

Alabern reconeix que la rendibilitat de les entitats és “justeta” però que hi havia més necessitats d’aliances fa dos o tres anys que no pas ara

Miquel Alabern durant la seva intervenció en el cicle 'El futur a debat'.
Miquel Alabern durant la seva intervenció en el cicle 'El futur a debat'. Toni Solanelles

El president de BancSabadell d’Andorra, Miquel Alabern, creu que ara mateix, al Principat “no és necessitat” ni hi ha cap “urgència” de fusionar entitats. Admet Alabern que la rendibilitat de les entitats financeres és “justeta” però, en canvi, “a nivell de liquiditat i de solvència estan molt bé” i, en conseqüència, no es pot augurar cap canvi imminent. El dirigent bancari troba que l’escenari de les aliances era molt més plausible fa dos o tres anys.

Per al dirigent de BancSabadell, l’entitat que patrocina el cicle ‘El futur a debat’ organitzat per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i en la jornada inaugural de la qual ha pres part, “excepte per la Covid” l’entorn bancari andorrà està prou bé. Alabern, que ha destacat l’adhesió d’Andorra a l’FMI i que considera que la negociació amb la Unió Europea (UE) per a l’acord d’associació, des del punt de vista del sector financer, està molt ben encarada, una fusió al Principat només s’explicaria “per estalviar-se costos”.

La moderadora de la taula amb els tres ponents: Pallàs, Palmitjavila i Armengod.

Relacionat

Els empresaris consideren que el cost del ‘roaming’ és un fre per a la digitalització del comerç

Alabern considera que un sector bancari de grans operadors resultants de macrofusions i d’entitats “petites molt eficients” és compatible. Sobre moviments que puguin afectar la matriu catalana, espanyola, s’ha estimat més no parlar-ne. “Fins que no hi siguin, no ens els plantegem.” Després dels auguris d’una fusió entre CaixaBank i Bankia van sonar campanes d’una aliança entre BBVA i Banc Sabadell.

El president de BancSabadell ha tornat a recordar que a diferència de la crisi encetada el 2008, en aquesta ocasió, arran del coronavirus, els bancs són “part de la solució” i que ha quedat demostrat que les mesures empeses pel Govern han tingut un bon suport del sector bancari i que, per ara, a parer seu, han funcionat. A més, “aquí a Andorra els bancs tenen liquiditat suficient per donar crèdits. Falten més peticions de crèdits solvents que diners per deixar”, ha advertit.

Xavier Espot intervenint en l'acte inaugural del cicle 'El futur a debat' de la CEA.

Relacionat

El Govern es dóna fins a final d’any per decidir quins equipaments farà en terrenys de Casa Rossell

Finalment, Alabern, que ha admès que el PIB caurà uns nivells mai vistos però el fet que sigui de forma generalitzada arreu del món atenuarà la situació, també ha explicat que el fet que l’endeutament públic andorrà fos relativament baix ajudarà i molt. “Andorra quedarà a Europa com un dels països amb menys endeutament del sector públic”, ha recalcat el president de BancSabadell d’Andorra.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending