La banca andorrana ha tramitat més de 350 peticions de carències de préstec per la pandèmia

Els ajornaments concedits suposen uns 122 milions d’euros, que s’afegeixen als 134 milions d’euros en crèdits tous avalats pel Govern i injectats al teixit empresarial

Comentaris

Andorran Banking emfatitza la seva aportació social.
Andorran Banking emfatitza la seva aportació social. ARXIU

La banca andorrana ha tramitat més de 350 peticions de carències de les quotes mensuals ja sigui de préstecs o d’hipoteques. Aquests ajornaments concedits suposen uns 122 milions d’euros, que s’han d’afegir als 134 milions d’euros en crèdits tous avalats pel Govern i que les entitats financeres han injectat al teixit empresarial per fer front a la crisi derivada de la pandèmia.

Des del principi de la crisi, la banca va posar-se a disposició de les autoritats i, tenint en compte el coneixement que tenen els bancs dels mercats internacionals i de les regulacions per les quals es regeixen, van ajudar –juntament amb d’altres institucions– a implementar noves normatives que no existien al país, com ara la dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), segons que explica Andorran Banking en un comunicat.

Fins al 30 de novembre de 2020, els bancs havien gestionat més de 1.800 operacions per posar a disposició 134 milions d’euros en crèdits tous avalats pel Govern. Pel que fa a les carències de les quotes mensuals de préstecs i hipoteques, fins a la mateixa data s’havien tramitat unes 350 peticions per un volum de gairebé 122 milions d’euros. D’aquest import, el 20% fa referència a les carències legals, és a dir, les que es van aplicar segons les condicions que va fixar per llei el Govern, mentre que el 80% restant correspon a les carències sectorials que van oferir els bancs com a mesura suplementària.

També van atorgar una nova pòlissa de crèdit al Govern per valor de 50 milions d’euros i van gestionar la nova emissió de deute públic per fer front a les necessitats immediates de la pandèmia.

Comentaris

Trending