El Banc del Consell d'Europa argumenta el prèstec a Andorra per enfortir la sanitat per la pandèmia

El governador de l'entitat, Rolf Wenzel diu que els diners van destinats a millorar la resiliència del sistema de salut andorrà

Una reunió del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa.
Una reunió del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa. Altaveu

El governador del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB), Rolf Wenzel ha manifestat que "ens complau donar suport a Andorra, el país membre número 42 de l'organització, en els seus esforços per contenir la pandèmia de la Covid-19 i millorar la resiliència del seu sistema de salut. Assegurar que els serveis públics vitals romanguin operatius és clau per a la recuperació inclusiva i sostenible d'Europa, i la nostra entitat seguirà exercint el seu paper proporcionant finançament i suport tècnic ràpids i flexibles als seus membres".

 

 

 

En un comunicat, el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa detalla el sistema sanitari andorrà i recorda que el finançament de 12 miliuons d'euros contribuirà a triplicar l'UCI i cobrirà el 90% del cost associat amb els serveis mèdics, com els de personal, subministraments i proves farmacèutiques.

 El préstec, a un tipus d’interès inferior al 0,4%, s’haurà de retornar en un termini de quinze anys. Cal recordar que la despesa sanitària del Govern per la pandèmia de la Covid-19 puja a 15 milions d'euros. Així, per exemple, tot i l'acord establert amb els laboratoris Grifols la realització de cada TMA té un cost de 40 euros, si es tenen en compte el cost del personal, dels reactius o dels equips de protecció sanitaris que es necessiten per efectuar cadascuna d'aquestes proves.

El Govern és membre de ple dret del CBE des del passat mes de maig. La quota d’entrada és  de 2,8 milions d’euros que es pagarà en quatre anualitats. Per aquest 2020 l’aportació serà de 700.000 euros.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending