“Amb el temps, qui vulgui i no tingui ara al país l’estrella Michelin, la pot tenir”

Els impulsors de les jornades Andorra a Taula destaquen el salt de nivell de la gastronomia andorrana, que es podrà comprovar en una iniciativa que recupera restaurants de totes les parròquies

Carlos Cardona, del restaurant la Bruna, amb el gerent de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, durant la presentació de les jornades.
Carlos Cardona, del restaurant la Bruna, amb el gerent de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, durant la presentació de les jornades. G. P.

Aquest divendres es viurà el tret de sortida de les jornades Andorra a Taula. Serà la setzena edició i, enguany, amb la introducció dels “platets” previs al dinar. Fins a 24 restaurants hi prenen part, almenys un per cada parròquia, en una iniciativa que vol posar en relleu la gastronomia del país. Un sector que, asseguren els seus responsables, guanya en qualitat. I que, si vol, en pròxims anys pot permetre el país tenir més estelles Michelin. “Amb el temps, qui vulgui i no la tingui ara, la tindrà”, ha afirmat el gerent de la Unió Hotelera, Jordi Pujol.

I és que, des de l’organització de les jornades s’ha defensat que “els darrers anys hem fet un salt de qualitat enorme” pel que fa a la gastronomia. Així, “hem vist com moltes bordes, hotels i restaurants estan oferint molt bon producte de muntanya”. Per això, considera que “tenim matèria i professionals per tenir-ne més estrelles”.

I una bona prova d’això és la proposta de la nova edició de l’Andorra a Taula. Fins a 24 establiments del país ofereixen menús específics, amb un preu d’entre 25 i 40 euros. Pujol ha volgut destacar el fet que, aquest cop, es recupera el fet de tenir un restaurant de cada parròquia, ja que Encamp estarà representada. “Per nostres és important, ja que som un esdeveniment de país”, ha manifestat.

Les jornades s’allargaran fins al 27 de novembre i coincidiran, doncs, amb l’Andorra Shopping Festival. Una de les novetats d’aquesta setmana edició és la introducció en alguns dels restaurants d’una “prova pilot” amb “el platet d’autor”. La idea és “oferir aquesta opció per a l’estona que arribes abans al lloc i començar a fer gana”. Pujol ha admès que “és un tema que, històricament, no ha funcionat gaire bé a Andorra” però ara “ens volem posar, que funcioni i es quedi”. Un dels llocs on s’oferirà aquesta opció serà el restaurant la Bruna de l’hotel Serres de Soldeu, amb un peculiar caneló.

“Estem molt contents de poder tornar-les a fer amb normalitat després de la Covid”, ha apuntat el gerent de la Unió Hotelera. També ha avançat que la fita que es marquen és igualar les xifres de la passada edició. Llavors, es van fer entre 4.500 i 5.000 menús. “Fixeu-vos el que això suposa al mes de novembre, post pont, fins a arribar a l’inici de temporada”, ha indicat.

Etiquetes

Comentaris

Trending