Alimentació, lloguers i electricitat i carburant disparen el cost de la vida a nivells rècord

L’IPC s’enfila un punt i una dècima més durant el mes d’abril i l’indicador avançat ja se situa al 6%, força per sobre de França encara que per sota d’Espanya

Una imatge de productes frescos, el preu dels quals va a l'alça.
Una imatge de productes frescos, el preu dels quals va a l'alça. Toni Solanelles

El cost de la vida continua desbocat. L’encariment dels preus dels aliments, l’energia i els lloguers en general, i també el preu del carburant han disparat l’IPC a nivells rècord. El mes d’abril, segons l’estimació avançada de l’indicador que acaba de fer el departament d’Estadística, els costos van incrementar-se un 1,1% més, enfilant-se fins al 6%, per sota d’Espanya però força per sobre de França.

Segons Estadística, aquest increment de la inflació seria a causa de l’increment de preus de diversos grups: l’alimentació per una acceleració en els preus dels aliments en general; l’habitatge per un creixement en el preu de l’electricitat, en menor mesura, i el preu del lloguer de l’habitatge principal; i, per últim, el transport per un augment en el preu del carburant.

L’IPC avançat d’Espanya del mes d’abril del 2022 se situa al +8,4%. En cas de confirmar-se, disminuiria un punt i quatre dècimes respecte a la variació registrada al mes de març. L’IPC avançat de França del mes d’abril del 2022 se situa al +4,8%. En cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de març.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending