Els ajuts a l’elèctric i l’augment del cost del carburant frenen la venda de turismes a l’octubre

Les vendes totals de vehicles experimenten un increment notable tant al darrer respecte del mateix període de l’any passat com en els deu primers mesos d’aquest 2022 en relació amb els del 2021

Comentaris

Un cotxe endollable.
Un cotxe endollable. ARXIU

Els ajuts que l’administració facilita per adquirir vehicles híbrids o totalment elèctrics i l’encariment del carburant ha frenat la venda de turismes durant el mes d’octubre respecte del mateix mes de l’any passat. La davallada de vendes de cotxes, especialment de gasolina, s’ha vist compensada per més interès per als endollables. Però no s’ha aconseguit fer les paus del tot. Ara bé, en general, el sector de l’automòbil passa per un moment força bo, amb increments que van del 3 al 30% en funció de les diverses categories de vehicles.

Les matriculacions de vehicles durant el mes d'octubre han estat 373, el què suposa una variació percentual positiva del 10,7% respecte al mes d'octubre de l’any anterior. Aquest mes han tingut variacions positives el capítol d’Altres, amb un 160,0%, els camions i camionetes amb un 82,6% i motocicletes i ciclomotors amb un 20%. Per contra i com s’ha dit, els turismes, amb un -1,2%, presenta una variació negativa.

De gener fins a octubre del 2022, les matriculacions han estat 3.922, un +8,7% en comparació al mateix període anterior, en el què es van matricular 3.607 vehicles. Tots els tipus de vehicles presenten variacions positives: de motocicletes i ciclomotors se n’han venut 169 unitats més (+22,4%); de turismes, 85 unitats (+3,4%); d’altres, 31 unitats més  (+30,4%) i de camions i camionetes 30 unitats suplementàries a les del 2021 (+11,8%).

Si ens fixem en les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos, aquestes han estat de 4.691, el que representa una variació percentual positiva del +8,6% respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 4.321 vehicles. En els darrers dotze mesos, tots els grups han tingut variacions positives: el sector altres amb un +24,6%; motocicletes i ciclomotors amb un +20,3%; camions i camionetes amb un +6,3% i turismes amb un +4,8%.

SEGONS L’ENERGIA

Si es fa una anàlisi del comportament del sector en funció de l’energia que usen els automòbils. aquest mes els grups que han mantingut variacions negatives són els de gasolina amb un -4,4% i gasoil amb un -1,3%. Pel que fa als vehicles elèctrics, s’han doblat el nombre de vendes. Aquest mes se n’han matriculat setze, vuit més que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n’han matriculat 74, 32 més que l’any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes se n’han matriculat dotze, és a dir, sis més que al mateix mes de l’any anterior.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending