740.000 euros per a una nova edició del pla Engega

El pla del 2022 va permetre atorgar un total de 166 subvencions i enguany es vol promocionar especialment la compra de vehicles per a ús diari i industrial

Un cotxe elèctric al costat d'un carregador. FEDA

Govern ha obert una nova convocatòria del pla Engega. Es tracta del programa que vol fomentar la compra de vehicles elèctrics. Enguany, segons ha explicat el portaveu de l’executiu, Cesar Marquina, la partida pressupostària prevista ascendeix a 740.000 euros. Es vol centrar especialment en la promoció de turismes o similars molt orientats “a l’ús diari” i, també, a “l’industrial”.

D’aquesta forma es dona continuïtat a una iniciativa ja clàssica. De fet, Marquina ha volgut treure pit dels resultats assolits fins ara. Des del 2019, s’han acceptat fins a 735 peticions. En total, amb una inversió per part del Govern de 3,1 milions d’euros.

Enguany, aquesta xifra ha de créixer encara més. Així, la previsió pressupostària és cobrir peticions fins a esgotar 740.000 euros. La voluntat és que el programa, enguany, se centri especialment en vehicles centrats en l’ús diari i l’industrial. I, de fet, es permetrà que es pugui demanar l’ajuda per a aquells que ja van ser comprats durant el 2022, però que no la van tenir per l’esgotament de la partida.

Entre els vehicles que entren al pla hi ha tant els elèctrics pur com els híbrids endollables, però també se subvencionarà el desballestament de cotxes antics. D’aquesta forma, es promou, s’assegura des de l’executiu, la renovació del parc automobilístic, fet que “suposa un efecte positiu en matèria ambiental i una millora de l’estalvi energètic, així com un augment de la seguretat viària”.

Més enllà de les noves demandes que puguin entrar a partir d’ara, el programa ja té part dels diners compromesos en 166 demandes que es van entrar l’any passat. Aquestes es distribueixen en 58 per a elèctrics purs, 45 per híbrids endollables i 14 per a furgonetes i motocicletes elèctriques pures. A banda, 49 ajudes més s’han destinat al desballestament de cotxes.

Etiquetes: