El 2022 es tanca amb un IPC del 7%

El cost de la vida es va tornar a enfilar el desembre producte de l’encariment de l’electricitat o aspectes relacionats amb l’habitatge

Comentaris

Les mesures d'estalvi energètic es prorroguen un mes més
Les mesures d'estalvi energètic es prorroguen un mes més ARXIU

Si l’avançament de l’índex de preus al consum (IPC) s’acaba confirmant en uns dies, el 2022 haurà tancat amb un increment del cost de la vida del 7%. És més o menys el que s’esperava. Fins i tot una mica per sobre vist el comportament dels mesos d’octubre i novembre. Però és que l’augment del cost de l’electricitat o aspectes relacionats amb l’habitatge com ara el lloguer han fet que la inflació tornés a fer un petit repunt durant el més de desembre.

La tendència alcista dels preus el darrer mes de l’any a Andorra es contraposa amb el que va passar a Espanya, quan la inflació hauria caigut un punt situant-se al tomb del 5,8%. A França encara no s’han fet públiques les dades avançades, que s’esperen dimecres. L’IPC definitiu al Principat no es publicarà fins al dia 11 de gener, és a dir, dimecres de la setmana vinent. En tot cas, durant el mes passat els preus s’haurien increment dues dècimes més en general.

Segons les dades publicades pel departament d’Estadística,  l’augment de la inflació seria a causa del comportament dels preus del grup habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles. El 7% és el percentatge d’increment que marcarà l’increment de moltes referències lligades als preus, com ara els salaris a l’administració.

Documents

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending