Dues parelles d’adults i tres infants: els set refugiats sirians que acollirà el Principat

Una de les famílies residirà a Sant Julià en un pis gestionat entre la parròquia i Càritas; i l’altra s’estarà en un habitatge que depèn directament del Govern a Andorra la Vella

-
-
Dues famílies, una de tres membres i una altra de quatre. O el que és el mateix, dues parelles i tres infants. Són els set refugiats sirians que acollirà el Principat a partir del mes que ve -el dia exacte encara no ha transcendit- en un pis de Sant Julià i un altre d’Andorra la Vella. Les persones de la comunitat de Sant Egidi, amb la qual el Govern va firmar un protocol d’acord, que estan al càrrec de seleccionar els refugiats que millor es poden adaptar a un lloc o a un altre ja tenen la tramitació molt avançada. Queden visats i altra documentació.

Les set persones arribaran a Andorra via Barcelona procedents dels camps de refugiats. El dia de Meritxell farà tres anys que el Principat es va comprometre a rebre refugiats fins a un màxim de vint. De moment seran set i ha calgut molt de temps perquè el compromís governamental hagi pogut ser real. S’ha trigat molt, moltíssim, a elaborar la llei que permet l’aixopluc d’aquests refugiats. D’aquests i de cap altres, perquè de moment no es preveu rebre refugiats de cap altre conflicte. Tampoc no se sap si després d’aquestes primeres set persones se’n seleccionaran més. Fins a les 20 de màxim establertes.

En qualsevol cas, i mentre la comunitat de Sant Egidi ultima la tramitació burocràtica que haurà d’acabar de completar-se, primer, quan trepitgin sòl espanyol i, després, a Andorra, el Principat es prepara per l’acollida. Ho ha confirmat tot plegat el rector de Sant Julià, Pepe Chisvert, que com a un dels responsables de la Càritas laurediana està al cas de la situació. Entre la parròquia i Càritas preparen l’acollida d’una de les famílies. Concretament, integrada per una parella i una nena de tot just 18 mesos. L’altra parella i dos infants menors residiran a Andorra la Vella, en un pis del qual se’n responsabilitza directament Govern.

En el cas de Sant Julià, el pis ha estat cedit per a l’acolliment de la família refugiada per un propietari local. La parròquia es fa càrrec del lloguer de l’habitatge i els voluntaris de Càritas estan aquests dies treballant en l’adequació de l’espai. I en la tria del mobiliari i altre parament de la llar que millor pot anar bé per a la família que haurà d’ocupar el pis en funció de les referències que n’han rebut. Seran també els propis voluntaris de Càritas laurediana qui faran l’acompanyament de la família. Almenys, d’una part. Els tècnics del ministeri d’Afers Socials també hi han de dir i de fer la seva.

Etiquetes

Comentaris

Trending