Dos francesos trenquen el confinament per anar a comprar al Pas de la Casa i es perden a la muntanya

Se'ls va trencar l'embragatge del cotxe i el més jove va patir ferides en caure per una tartera

La carretera de Canavelles.
La carretera de Canavelles.
Els gendarmes i els serveis de rescat de muntanya francesos van haver de socórrer un pare i el seu fill després que el seu cotxe patís una avaria mentre es desplaçaven cap al Pas de la Casa. Van ser multats amb 135 euros cada un per haver trencat el confinament però abans van patir tot un seguit de peripècies que van convertir el seu trajecte en una autèntica aventura.

Com cada mes, el pare resident al Voló i el fill amb domicili a Perpinyà van decidir anar a fer compres al Pas de la Casa. No sabien, però, que la carretera que utilitzant normalment, la RN-116 estava tallada per una esllavissada abans d'arribat al Mont Lluís. Segons publica el diari 'L'Indépendant', en no poder passar i seguint les indicacions del GPS van anar per Canavelles, ignorant que és una ruta més semblant a una pista forestal que a una carretera, amb pedres i desnivell que provoquen sotracs.

Un d'ells va provocar que es trenqués l'embragatge del cotxe. Van sortir del cotxe i sota la boira van intentar trobar alguna casa i es van perdre en el bosc. Amb el telèfon mòbil van trucar a la policia que va localitzar el cotxe per mitjà de la geolocalització electrònica.

Els militars de la brigada de Vernet van arribar amb un 4x4. Mentre, el pare i el fill van poder tornar al cotxe però quan van arribar els militars només hi havia el pare. El fill s'havia desplaçar a un lloc més elevat per fer senyals als socors. Durant el trajecte, va caure per una tartera i es va fer diverses ferides. Finalment, va poder ser rescatat.

 

 

 

 

 

 

Comentaris (4)

Trending