Dos efectius dels bombers participen en el dispositiu de prevenció a les falles de València

La col·laboració del cos andorrà ve de lluny i ja s’ha convertit en una mena de tradició que es manté tot i la demanda d’agents de tot Europa per poder formar part del contingent

-
-
Dos efectius dels bombers d’Andorra estant participant aquests darrers dies en el dispositiu de prevenció que s’organitza a València al tomb de la celebració de les tradicionals falles, amb la pirotècnica, els focs i els denominats ‘ninots’ com a protagonistes. També és gairebé una tradició que el cos d’extinció d’incendis del Principat participi en aquest acte.

Segons que ha explicat el director adjunt del cos de bombers, Jordi Farré, fa una quinzena d’anys que, producte de “la bona relació entre els comandaments” que llavors hi havia tant a Andorra com en els bombers de la Generalitat valenciana es va iniciar una col·laboració perquè agents andorrans donessin suport als professionals antiincendis valencians a tenir cura, per exemple, que espurnes dels coets no acabin originant un foc metres enllà d’on són disparats.

Amb el temps, els bombers valencians han tingut molta demanda de cossos de salvament i extinció no només de l’Estat espanyol sinó de tot Europa per poder participar del contingent que es munta a València, que és de molt gran envergadura. “Hi ha cua de sol·licituds a l’ajuntament de València per poder participar en aquest preventiu, perquè resulta una experiència única”, ha manifestat Farré, que ha acabat afirmant que “nosaltres, com que ja fa molts anys que hi participem, és com si tinguéssim dues places reservades” al dispositiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending