Dos casos positius més: una dona que havia estat a Corea i un contacte lligat a l’escola de batxillerat

Salut ha rebut un resultat negatiu i està a l’espera de rebre els diagnòstics de les proves fetes a 43 sospitosos, dels quals n’hi ha quatre d’ingressats

-
-
En les darreres hores, el ministeri de Salut ha rebut dos diagnòstics positius més, el d’una dona que havia estat a Corea i el d’un contacte relacionat amb l’Escola andorrana de batxillerat. Així, de moment, vinculats al Principat, hi ha disset casos diagnosticats, dels quals tres estan hospitalitzats. També s’ha rebut un resultat negatiu.

El ministeri està a l’espera de rebre els resultats de les analítiques de 43 casos més. En aquest cas, hi ha 39 persones al domicili i quatre ingressat. En general, segons que ha informat el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, els quadres que presenten tots els afectats no són motiu de preocupació. El cas més greu, el de l’home de 57 anys ingressat a l’UCI, està evolucionant molt favorablement i hores d’ara s’és optimista sobre el resultat final de l’evolució.

Martínez Benazet ha recordat que si un ciutadà presenta símptomes respiratoris lleus o febrícula haurà de trucar al seu metge de capçalera referent. I que sota cap concepte s’han de desplaçar als centres sanitaris. Si els símptomes són de dificultat respiratòria amb o sense febre han de trucar al 116. A partir d’aquí, en els casos que es consideri necessari i sempre seguint criteris mèdics, professionals de la salut es dirigiran al seu domicili per fer-li les proves pertinents. 

En el cas que surtin positius, els casos lleus, que no tinguin criteris d’ingrés, rebran atenció domiciliària i se’ls aïllarà a les seves llars fins que se’ls doni d’alta. Els ciutadans que presentin criteris clínics d’ingrés seran hospitalitzats fins que superin la malaltia. El titular de Salut també ha recordat que les afectacions de la Covid-19 a infants i joves són, generalment, molt lleus, però que aquests són vectors de transmissió importants. 

Martínez Benazet ha puntualitzat a les famílies que el seguiment que s’està fent als alumnes que han estat en contacte amb afectats de l’escola andorrana de Batxillerat són mesures destinades a aturar les cadenes de transmissió. Per tant, el responsable de Salut ha volgut “donar tranquil·litat a aquestes famílies, a aquests joves”.

El titular de Salut també ha explicat que el Col·legi Oficial de psicòlegs d’Andorra ha posat un correu electrònic (copsia@copsia.ad) i un telèfon (809031) a disposició d’aquelles persones que ho necessitin. Persones que es notin angoixades, depressives, que es trobin soles… Per telèfon o a via correu electrònic es farà una valoració i, si cal, es dictaminarà una assistència més ferma, més integral.

 

Comentaris

Trending