Dol al Lycée Comte de Foix per la mort del seu director, que patia problemes cardíacs

Comentaris

Dol al Lycée Comte de Foix per la mort del seu director, que patia problemes cardíacs
Dol al Lycée Comte de Foix per la mort del seu director, que patia problemes cardíacs

El Lycée Comte de Foix s’ha vestit de dol aquest dissabte arran de la mort del director (proviseur) del centre el darrer lustre, François Dechosal. El docent ha mort arran de la dolència cardíaca que patia des de feia un temps. I malauradament no ha pogut arribar a la intervenció quirúrgica que estava prevista per a la setmana que ve. La desaparició d’un fill de l’home fa pocs anys va afectar de manera molt notable el professor, que estava molt ben considerat tot i la seva aparent rigorositat.

Dechosal, que durant aquests anys al capdavant del Lycée ha tingut l’oportunitat de rebre en les instal·lacions del centre el president de la República francesa i Copríncep d’Andorra, François Hollande -a la foto durant una trobada amb una representació d'alumnes en presència, també, de la llavors ministra d'Educació, Roser Suñé-, i que també va poder mantenir una petita trobada amb el llavors primer ministre Manuel Valls, serà acomiadat aquest diumenge en una cerimònia religiosa.

La previsió és que aquest diumenge, a partir de les 11 del matí, es pugui fer una darrera visita al tanatori d’Andorra la Vella. Posteriorment, la missa funeral serà a les 4 de la tarda a l’església de Sant Esteve també de la capital. Fonts del Lycée participants a l’organització dels actes de comiat a Dechosal, que han expressat la “tristesa” de tota la comunitat educativa del centre i la delegació francesa d’ensenyament, han demanat que no s’enviïn flors ni es portin corones florals en el darrer adéu al ‘proviseur’ del Comte de Foix.

Alhora, s’ha explicat si hi ha algú que tingui la intenció de fer arribar algun record floral que l’enviï a les pompes fúnebres municipals de Lorient, a la Bretanya francesa, d’on era originari François Dechosal i on se li tributarà el comiat definitiu, molt probablement, dijous de la setmana que ve.

Comentaris

Trending