Discapacitats funcionals denuncien les dificultats que tenen per poder aparcar en places reservades

Persones que pateixen minusvàlues físiques asseguren que és constant el fet de trobar-se altres usuaris fent ús dels espais que els estan destinats i de rebre insults i amenaces quan reclamen el seu dret

El vehicle diplomàtic estacionat aquest dijous a la plaça reservada als capacitats aquest dijous.
El vehicle diplomàtic estacionat aquest dijous a la plaça reservada als capacitats aquest dijous.
Diverses persones amb discapacitats funcionals que, degut a aquest fet, tenen l’autorització corresponent per poder estacionar en places degudament reservades a ells, sobretot en zones properes a administracions i serveis públics, lamenten el fet que cada vegada més es troben amb veritables dificultats de poder fer ús d’aquells espais que estan dissenyats per a gent amb minusvàlues perquè “persones teòricament normal” les ocupen “de forma indiscriminada i fins a fer-ne un abús”.

Els denunciants han explicat que la situació és constant, quotidiana i que es viu en totes les parròquies. Alguns d’ells han arribat a presentar denúncies a la policia contra altres residents que se’ls han encarat o els han amenaçat o insultat després que la persona que pretenia aparcar i no ho ha pogut fer per estar ja ocupat l’espai que per a discapacitats estava reservat hagi recriminat l’indegut estacionament. Fins i tot en alguns casos, la denúncia hauria anat contra agents de circulació comunals per sobrepassar-se en les seves funcions vers la persona que demanava ajut.

Les persones contactades han recordat que no és un caprici seu el fet d’haver d’aparcar just davant de la porta d’una institució o a tocar d’un servei essencial. Persones amputades que es desplacen amb crosses, ciutadans que pateixen malalties que els mantenen una part del cos paralitzat i es mouen amb cadira de rodes… “No ens trobem així per gust. I encara que hi ha gent que desisteix i abaixa el cap quan es troba amb un problema o que el lloc on pretenia estacionar perquè li pertoca ha estat ocupat, d’altres lluitem per allò que creiem just”.

Un dels darrers casos s’hauria donat aquest dijous mateix quan en la plaça d’estacionament destinada a les persones discapacitades just davant de l’edifici administratiu de Govern hi havia aparcat un vehicle diplomàtic. La persona afectada en aquest cas va demanar l’actuació del servei de circulació, que el va convidar a estacionar a la plaça de taxi que hi havia just al darrere mentre no es retirava el cotxe oficial que ocupava l’espai que no li pertocava. “Quan vaig acabar de fer el tràmit que havia de fer, ningú no havia mogut un dit”, ha afirmat en aquest cas l’afectat.

L'Associació de minusvàlids i disminuïts (Amida) estaria treballant per tal de presentar, abans no acabi el mes, algun tipus d’acció encarada a sensibilitzar sobre la importància de respectar aquests espais que estan reservats a persones amb unes dificultats especials degudament reconegudes per l’administració que per això expedeix el carnet que els acredita per poder usar aquells llocs reservats expressament.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending