Dicten l’ingrés a la planta de salut mental de la menor del gas pebre

Les autoritats consideren que la noia de 13 anys s’ha de sotmetre a un tractament per intentar reconduir els seus trastorns de conducta

Zona del carrer del Pui on un grup d'adolescents protagonitzen diversos aldarulls.
Zona del carrer del Pui on un grup d'adolescents protagonitzen diversos aldarulls.
La noia controlada la setmana passada per la policia després que ruixés amb gas pebre la sala d’espera del servei d’urgències de l’hospital hauria d’ingressar a la planta de salut mental per tal de ser tractada amb l’objectiu d’intentar reconduir els seus trastorns de conducta. Ara per ara, però, l’ingrés no s’hauria dut a terme adduint que la família és fora del Principat, segons que han explicat fonts coneixedores del cas.

El control de la menor, de 13 anys, es va dur a terme hores després que la mateixa noia participés en una baralla al carrer del Pui, a Andorra la Vella, tal i com ja va avançar al seu dia l’Altaveu. Els fets, tant els que van obligar a desallotjar el servei d’urgències com la batussa al nucli antic de la capital, van succeir dilluns de la setmana passada. Poc després del punt del migdia es va iniciar l’altercat en un pis del carrer del Pui conegut per ser punt de trobada d’adolescents i joves que hi beuen alcohol i hi prenen drogues. 

Poc abans de 2/4 d’1 va ser requerida la policia en un domicili particular perquè un grup de persones -una dona i un home residents, de 22 anys; i un no resident de 20-, i una menor que els acompanyava, accedien a l’interior del pis sense el consentiment de la llogatera. A partir d’aquí es va iniciar una discussió i un del detinguts (home no resident) va esgrimir i va amenaçar amb un arma de foc, segons les manifestacions de les víctimes, a les persones que es trobaven a l’interior. Arran de la batussa van resultar amb ferides, esgarrapades a la cara i blaus a la zona ocular, tres de les persones que es troben inicialment en l’interior del domicili.

Posteriorment, i com ja va explicar també l’Altaveu, la mateixa menor intervinent en la batussa del Pui, tot acompanyant una de les persones ferides en aquell altercat, va acudir a l’hospital, on va buidar un esprai d’autodefensa, el famós gas pebre. Alhora, i durant el control policial, es va trobar a la menor l’arma emprada en els primers fets, que es tractava d’una arma de joguina (petards) que simulava ser una de real, i que duia amagada als pantalons.

Arran d’aquests fets, i després de dur-la al despatx central de la policia, es va comunicar la situació a la família i es va obrir diligències a la noia, que hauria tingut com a primera decisió el fet que la menor ingressi a salut mental amb l’objectiu d’intentar redreçar la situació, un comportament que amenaça de ser molt complicat tenint en compte l’edat que té la noia.

Comentaris (1)

Trending