Detingut un veí de la Seu que guardava més de 256 vídeos pedòfils

La policia nacional espanyola va iniciar la investigació a partir de la denúncia d’una ONG nord-americana

La policia nacional de la Seu ha portat les indagacions.
La policia nacional de la Seu ha portat les indagacions.
Agents de la policia nacional espanyola han detingut a la Seu d'Urgell un home per emmagatzemar en el núvol telemàtic, en concret a través de l’aplicació ‘dropbox’, més de 256 vídeos contenint material pedòfil. En l'operació s'han intervingut un ordinador personal, unitats externes de memòria i suports d'àudio i vídeo.

Les investigacions es van iniciar a instàncies d'una ONG nord-americana anomenada NMEC que canalitza les denúncies ciutadanes i alertes dels propis proveïdors d'internet sobre els diversos canals d'intercanvi d'arxius, xarxes ‘peer to peer’ i altres mitjans utilitzats per distribuir i descarregar material pedòfil a la xarxa. Per part de la policia espanyola es manté contacte permanent amb l'organització NMEC, dedicada a la protecció del menor, així com amb les autoritats nord-americanes que la supervisen, el que permet un intercanvi d'informacions continu tendents a la prevenció, identificació, localització i detenció dels autors de delictes de corrupció de menors i pedòfils.

El rastreig de la descàrrega dels arxius de pornografia infantil van permetre la identificació de l'usuari del compte des de la qual es compartien els mateixos amb fotografies i vídeos sexuals explícits protagonitzats per menors. L'operació ha estat realitzada per agents de la comissaria local de la Seu conjuntament amb la Direcció Superior de Policia a Catalunya, en col·laboració amb la Brigada Provincial de Policia Judicial de la comissaria provincial de Lleida.

Comentaris

Trending