Detingut el propietari d’una joieria per un delicte de connotació sexual

Un ampli dispositiu ha escorcollat durant més de tres hores l’establiment, situat a tocar de la mal anomenada plaça del ‘The Cloud’ d’Andorra la Vella

Diversos vehicles policials no retolats, més un cotxe de patrulla i també un automòbil del Consell Superior de la Justícia han 'encerclat' l'establiment.
Diversos vehicles policials no retolats, més un cotxe de patrulla i també un automòbil del Consell Superior de la Justícia han 'encerclat' l'establiment.
La policia ha detingut aquesta tarda de dimarts el responsable d’una joieria situada a tocar de la mal anomenada plaça del ‘The Cloud’ d’Andorra la Vella en el marc d’un ampli desplegament policial immers en una operació judicial que es manté oberta i, aparentment, sota secret de sumari. Una àmplia comitiva policial i judicial ha estat escorcollant almenys durant tres hores l’establiment, del qual els investigadors n’han tret algunes caixes. L'home estaria acusat d'un delicte contra la llibertat sexual.

Fonts oficials només han reconegut que s’estava actuant sota mandat judicial -de fet, una de les batlles instructores penals ha estat present durant tot el registre a la botiga- i també han assegurat que es tractaria d’una operació nova o que, com a mínim, no enllaçaria amb cap de les actuacions que han transcendit fins ara, com per exemple la relacionada amb la compra-venda d’or extret il·legalment de mines franceses. De fet, segons les fonts, tot l'operatiu partiria d'una denúncia prèvia i el delicte de què s'acusa el detingut no tindria res a veure amb el negoci: s'investiga un afer de connotació sexual.

Els investigadors s’han presentat a la joieria poc després de les cinc de la tarda. Almenys cinc vehicles no retolats amb els quals es traslladen els policies no uniformats han estacionat sobre la vorera mateix junt enfront de l’establiment. També s’hi ha acostat un cotxe del Consell Superior de la Justícia amb el qual s’han traslladat fins al lloc indicat dos fiscals adjunts que també han estat presents a tot l’escorcoll. Des d’aquell moment, l’establiment s’ha donat per tancat i la persiana s’ha abaixat parcialment.

Segons les fonts consultades, el gros dels policies que s’han personat al local eren o bé dels grups d’intervenció o, sobretot, del departament de delictes tecnològics, que tant duent a terme investigacions pròpies com fan suport a operacions dirigides per altres grups policials. Quan ja feia un parell d’hores llargues que durava l’actuació, ha acudit en les immediacions de la botiga un cotxe policial retolat.


Dos investigadors treuen material de l'establiment. | ALTAVEU

Aquest vehicle s’ha estacionat vers 2/4 de 9 de la nit just davant de la joieria, d’on poc després n’han sortit alguns policies -uniformats i sense uniformar- amb algunes caixes que s’han traslladat a un dels ‘vehicles secretes’. Deu minuts abans de les 9 de la nit dos agents de policia han tret emmanillat i en règim de detenció el propietari de l’establiment -que entre altres coses es dedica a la compra-venda d'or-, que ha estat introduït al vehicle policial i ha abandonat el lloc.

Pocs minuts després la comitiva policial i judicial també ha sortit de l’establiment i, com a mínim una part d’ella, s’ha desplaçat a d’altres punts del Principat per dur a terme més escorcolls amb la intenció d’obtenir més documentació o elements d’interès per a la investigació. Entre els presents en l’operatiu, entre els quals també hi havia el comissari responsable de l’àrea de policia criminal, també hi havia com a mínim dues persones que no formaven part de cap cos de seguretat andorrà ni tampoc d’organismes judicials.

En ser un cas judicialitzat es manté un sepulcral silenci tot i que les fonts consultades han assegurat que l’operació es manté oberta i no es descarten, evidentment, la pràctica d’altres diligències els propers dies.

Comentaris (4)

Trending