Desplegament dels cossos de seguretat espanyols per garantir la seguretat a Soldeu

130 efectius de la policia nacional i “un nodrit” grup d’agents de la Guàrdia Civil col•laboren per blindar la seu de la reunió de ministres d’Exteriors i els seus desplaçaments

Efectius de policia nacional i guàrdia civil a la porta de l'hotel on es farà la reunió.
Efectius de policia nacional i guàrdia civil a la porta de l'hotel on es farà la reunió.

El suport logístic en matèria de seguretat que Espanya està oferint a Andorra de cara a la celebració de la Cimera Iberoamericana, i més concretament a la reunió de ministres d’Afers Exteriors que servirà per preparar l’esdeveniment i que tindrà lloc a partir d’aquest dimarts a Soldeu, es concreta en presència de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra, que ja es troben desplegats sobre el terreny. Els diferents cossos són coordinats des del centre de comandament que s’ha establert a Andorra la Vella.

Pel que a la Benemèrita, s’ha desplegat un “nodrit contingent” que inclou efectius del Servei d’informació, control de masses, forces especials i serveis de telecomunicacions. Per la seva banda, la policia nacional ha desplegat fins a 130 agents, provinents de la Unitat Central de Protecció, guia de gossos, subsòl, informació, automoció, armament, telecomunicacions i planificació. Fonts del ministeri d’Interior espanyol han indicat que la petició de suport es va fer ja fa temps des d’Andorra i, per tant, l’han volgut deslligar dels successos ocorreguts a Catalunya arran de la sentència als líders socials i polítics del procés independentista.

Per coordinar el dispositiu, s’ha establert un lloc de comandament a la capital, que està integrat per representants de tots els cossos. L’objectiu és incrementar la coordinació en matèria de seguretat pública i control transfronterer. Gran part del desplegament tindrà com a principal objectiu la protecció de les arribades i dels desplaçaments dels ministres d’Exteriors, així com el blindatge de l’hotel i la seu de la reunió a Soldeu.

 

Comentaris (6)

Trending