Desperta Laurèdia considera que és l'opció per donar un nou rumb polític a Sant Julià

Els candidats se senten guanyadors pel camí que han fet i per presentar-se a les eleccions

Comentaris

Un moment del míting de Desperta Laurèdia.
Un moment del míting de Desperta Laurèdia.
Desperta Laurèdia ha tancat la campanya amb un míting a l'Auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià que ha reunit 150 persones. La formació considera que Sant Julià de Lòria necessita un nou rumb polític i "per això hem fet el pas de presentar-nos", ha dit el candidat a cònsol major Cerni Cairat. Els candidats se senten guanyadors pel camí que han fet i per haver arribat a les eleccions d'aquest diumenge.

Cerni Cairat, davant un públic entregat, ha explicat que van néixer "per revertir la situació de desànim general i per convertir aquest desànim en una proposta d'il·lusió i aquí estem avui". Sobre la transformació d'un grup social i de pressió en una formació política ha dit que "la política és una eina necessària per a poder canviar les coses". La candidata a cònsol menor, Maria Àngels Aché ha subratllat que Desperta Laurèdia "té com a eix vertebrador la qualitat de vida". Ha destacat el treball en equip "format per persones amb molta capacitat de feina i que venim d'àmbits diversos. Som un equip amb valors i principis".

Ha acabat la seva intervenció ressenyant el fet que "hem dut a terme una campanya sostenible econòmicament". Sofia Cortesao ha coincidit amb Aché en el sentit que "amb aquest equip us podeu sentir representats" i ha demanat als assistents que "aquest projecte sigui també el vostre".

Una altra de les candidates, Míriam Morales ha incidit en el paper dels joves que "són la generació més ben preparada" i en la seva importància en el futur de Sant Julià de Lòria. Albert Gomà, per la seva part, ha vist "coses que s'han anat deteriorant i que podem canviar" mentre que Angi Duró vol que la gent "ens acompanyi en aquest viatge que emprenem". 

El programa de la formació s'articula al voltant de sis punts, des de la transparència, participació i bon govern fins al patrimoni cultural i identitat passant per la qualitat de vida, natura i Pirineu o l'habitatge, polítiques i envelliment actiu. Desperta Laurèdia creu que el model actual de Naturlandia no és sostenible perquè no ha generat el retorn econòmic desitjat i, a més, suposa un llast molt important per a les finances comunals. Durant l'acte hi ha un record per l'Anna Gabriel, una de les impulsores del moviment, que no ha pogut ser present, ja que resideix a l'estranger.

Comentaris (4)

Trending