Desestimen les demandes de la batlle Moreno contra els concursos que li van impedir ser magistrada

El plenari del Tribunal Superior refusa “íntegrament” els arguments que qüestionaven l’elecció de Bailén i Cornella 

Maria Àngels Moreno, durant la seva renovació del càrrec de batlle, poc abans que agafés l'excedència.
Maria Àngels Moreno, durant la seva renovació del càrrec de batlle, poc abans que agafés l'excedència. Toni Solanelles
El plenari del Tribunal Superior (TS) ha desestimat “íntegrament” les dues demandes que la batlle Maria Àngels Moreno va interposar contra els acords del Consell Superior de la Justícia que el mes de juliol van designar les fiscals adjuntes Carolina Bailén i Alexandra Cornella, respectivament, magistrades a temps parcial del Tribunal de Corts i del Tribunal Superior. Moreno es va presentar a tots dos concursos i no va ser elegida en cap cas.

Tant les demandes com interposades contra la decisió de la cúpula judicial com les resolucions dictades recentment són molt similars. Moreno retreia una llarga llista de deficiències en els dos processos. I el ple del TS rebutja un per un els arguments usats per la demandant tot recordant, però, que és la primera vegada que s’ha de pronunciar en el marc d’un recurs contra la designació d’un magistrat i, per tant, en alguns aspectes, a manca de jurisprudència pròpia, fa referència a sentències estrangeres, fonamentalment de l’Estat espanyol.

La demandant lamentava entre moltes altres coses que en aquestes ocasions la puntuació atorgada fos inferior a la d’altres processos essent el seu currículum el mateix o superior en l’actualitat. També qüestionava, per exemple, que no se li hagués lliurat l’expedient íntegre de la resta de candidates o el format de l’entrevista realitzada, essent a porta tancada o sense cap mena de gravació. També retreia la composició del Consell Superior de la Justícia o que s’haguessin valorat titulacions no reconegudes oficialment i presentades per altres aspirants a la plaça, alguna de les quals acabaria resultant escollida.

Entre altres coses, el plenari recorda per desestimar les pretensions de Moreno que “les bases poden canviar i també pot fer-ho la puntuació màxima que es pot donar”. O que “no es pot exigir allò que les bases no preveuen”, en relació, per exemple, al fet que l’entrevista no fos pública o que no s’hagués enregistrat per cap mitjà. També recorden els magistrats que els expedients inclouen informació personal que per protecció de dades no es pot facilitar i que el que es valorava era la formació feta i no pas els títols obtinguts, o sí aquests eren o no eren oficials. En definitiva, les demandes es desestimen íntegrament.

Maria Àngels Moreno, si no hi ha canvis de darrera hora, agafarà aquest 31 de desembre una excedència professional. Mentrestant, les candidates que sí que van ser escollides, Carolina Bailén i Alexandra Cornella, encara no han ocupat les places que el poder judicial els van atribuir arran dels concursos que en certa manera van ser impugnats. Bailén hauria d’iniciar la seva activitat al Tribunal de Corts l’1 d’abril que ve i Cornella, a la sala civil del Tribunal Superior hi hauria de començar el 2 de març.

Comentaris (2)

Trending