Denuncien la brutícia dels carrers principals d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany

Les pixades de gossos, al costat de papereres i contenidors, concentren les queixes

-
-
La calor, les festes majors i l'arribada de turistes en el pic de l'estiu han coincidit amb la publicació a les xarxes socials d'unes fotos que mostren la brutícia als carrers principals d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany, com les avingudes Meritxell Carlemany. En el cas d'aquesta darrera parròquia ja s'ha tramès la queixa als serveis corresponents. En la majoria de casos es tracta de pixades de gossos.

La brutícia es concentra bàsicament al costat dels contenidors i de les papareres dels principals carrers d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany i coincideix en una època de calor, presència important de visitants i festes majors, que en el cas de la capital arriba al seu últim dia. Les fotos amb els carrers bruts, sobretot en llocs propers a contenidors i papereres han estat difoses aquest dilluns a les xarxes socials per Andorra Denúncia que han traslladat la queixa als comuns d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany. Des d'aquesta darrera corporació s'ha passat l'avís als serveis de neteja, segons han confirmat a l'Altaveu i han  constatat que en la majoria de casos es tracta de pixades de gossos.

Precisament, el del gossos és un tema que ocupa i preocupa els comuns. El d'Escaldes-Engordany instal·larà un parc per a gossos a l'avinguda del Fener que comptarà amb un pipicà i el d'Andorra la Vella que sanciona, des de l'any passat, amb 100 euros els propietaris de gossos que no portin ampolleta d'aigua per ruixar les miccions dels animals i amb 60 aquells que no les ruixin.

D'altra banda, a partir del més d'octubre es començarà a sancionar els propietaris de gossos que no recullen els fems de l'animal al carrer gràcies als controls d'ADN. Tot i que encara es desconeix l'import de la multa, els comuns han acordat que les sancions, segons es va acordar en reunió de cònsols, seran les mateixes a totes les parròquies per tal de fer una mesura unificada.

 

 

Comentaris (10)

Trending